• pon. nov 30th, 2020

Facebook želi da čita misli korisnicima

ByWorld Inat

jan 18, 2017

 

Facebook želi da zna najdublje i najmračnije misli svojih korisnike, a u tome će mu pomoći novo odjeljenje poznato kao “Building 8″ koje radi na tajnom projektu koji bi mogao da stvori tehnologiju za čitanje misli.

U prilog tome da Facebook radi na novoj revolucionarnoj tehnologiji ide i činjenica da je na svojim stranicama objavio oglas za posao za “brain-computer interface” inženjera, piše “Dailymail”.

Detaljnije informacije o poslu nisu otkrivene, ali bi ovaj posao zahtijevao da zaposleni primjenjuje metode mašinskog učenja na neuroimidžing i elektrofiziološke podatke.

Drugi oglas za posao je za “neural imaging” inženjera koji bi se fokusirao na razvijanje neinvazivnih tehnologija za bilježenje aktivnosti mozga. Oba posla bazirana su u Menlo Parku u Kaliforniji.

Pomenuti poslovi ukazuju i na to da “Building 8″ Facebook divizija možda radi na praćenju promene aktivnosti mozga kada korisnik gleda slike ili video. I sam Mark Zakerberg je jednom prilikom istakao da ima ambicije da stvori sistem za telepatiju.

“Jednog dana vjerujem da ćemo moći da pošaljemo misli jedni drugima direktno pomoću ove tehnologije. Moći ćete da mislite nešto, a vaši prijatelji će istog trenutka to moći da osjete ukoliko vi želite”, rekao je Zakerberg.

Izvor; Nezavisne.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *