• sri. dec 2nd, 2020

Održana press konferencija Sindikata Solidarnosti Tuzla

ByWorld Inat

jan 28, 2017

Na jučerašnjoj press konferenciji, održanoj u Domu sindikata u Tuzli, razgovaralo se o izjavi premijera TK, Bege Gutića. On je komentarisao odluku Ustavnog suda FBiH o Zakonu o stečaju rekavši da ta ista presuda, po njegovom mišljenju, krije zamku, neku vrstu opasnosti za radnike.

16343794_10211600733674932_350701442_n

„Teško je komentarisati presudu Ustavnog suda Federacije, s obzirom na to da, zvanično, nije objavljena. Možemo komentarisati ono što se pojavilo u medijima. Ali, evo svaki zakon je na snazi dok se ne proglasi drugačije,“ prenio je riječi izjave premijera TK Bego Gutić, Sakib Kopić predsjednik Sindikata Solidarnosti Tuzla.

„Svakom političaru koji iznese nešto slično, nije mjesto u politici. On odluke Ustavnog suda ne treba da komentariše, on odluke Ustavnog suda treba da provodi. Sramno je kako on kaže da je Vlada TK inicirala izmjene zakona o stečaju što je netačno, jer smo ih mi uputili na to, a oni su to iskoristili kako bi pokupili političke poene.“ –izjavio je Kopić na jučerašnjoj press konferenciji Tuzli.

On također ističe da je bio zaprepašten reakcijom stečajne sutkinje, Ivone Delić, koja se obratila radnicima i rekla: „Do jučer ste tražili povezan staž, a danas tražite i plate“ . Kopić želi znati da li bi sutkinja pristala da joj se uplaćuju samo doprinosi, a da radi bez plate?

Kopić ne želi da iznosi više detalja prije sastanka sa pravnim timom, koji će se održati u ponedjeljak, kada će odlučiti koji je njihov sljedeći korak vezan za pomenutu presudu.

Izvještava; Amela Hasanbašić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *