• pet. dec 4th, 2020

Interview: “LAPSUS BEND” momci koji osvajaju region

ByWorld Inat

feb 3, 2017

U posljednje vrijeme, skoro da nema mlade osobe koja ostaje ravnodušna kada se spomene Lapsus band.  Momci iz benda su mladi, talentovani i energični na sceni, a kako to izgleda kada se kamere ugase, specijalno za Radio Inat,  otkriva pjevač  Emir Aličković.

 Poznat si nam kao zvijezda u usponu, ali ko je Emir van scene ?

– U slobodno vrijeme volim da zaigram nogomet..družim se sa ljudima koje nemam bas često priliku da vidim, trudim se da se vratim uvijek kući, naravno,  da budem sa svojima…tako inače punim kako kažu “baterije” koje rezultuju energičan nastup.

https://www.youtube.com/watch?v=fVEIOUvCSJc

 Koje su pozitivne, a koje negativne strane popularnosti i kako se nosiš sa tim?

-Ima dosta pozitivnih stvari, ljudi te gledaju na ljepši način, djevojaka naravno ima više.. a naravno ima i negativnih stvari, pjevanje kao pjevati je lagano, ali ostale stvari prije i poslije pjevanja nisu nimalo lagane, jako malo spavam, 6-7 sati najduže, teško je planirati bilo šta (izlazak, more, druženje) , jer uvijek može da ispadne nešto vezano za posao što je naravno preće, teško je pronaći vrijeme za porodicu, nekad se znam zadesiti u neugodnim situacijama sa neugodnim ljudima. Al sve je to dio posla kojeg volim.

https://youtu.be/wRZv9lSPBfQ

Da li imaš želju da se nekada u svijetu muzike istakneš solo, bez benda i kakvi su odnosi u bendu kada se kamere ugase?

-Super mi je ovako, stvarno ide sve kako treba, ne žalim se, zašto bih kvario nešto što je dobro…ali nikad se ne zna, odnosi u bendu su profesionalni

Da li misliš da te uspjeh promijenio?

Kroz uspjeh sam naučio dosta stvari, tako da mislim da me jeste promijenio, znate, radim sa ljudima, i dosta sam različitih osoba upoznao, tako da sam naučio kako sa ljudima, nekima dajem pristup nekima ne, sve po zaslugama, ako će neko komentarisati loše, taj me ni prije nije volio, ko me poznaje, ko me voli, zna kakav sam, a onaj ko ne,  taj mi svakako neće doći na tezgu i nije mi bitan. Ja brinem o svojoj publici.

I na kraju šta bi poručio mladima koji tek ulaze u muzičke vode?

A ovi sto žele da se bave poslom kao ja bih poručio da se trude, da se to uvijek isplati, da budu orginalni i da u svakoj sekundi života znaju šta hoće… i naravno ” pazite se omladino ” nije sve bajno i krasno kako se predstavlja.

Radio Inat BiH

Interview vodila Amela Hasanbašić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *