• sri. dec 2nd, 2020

Održana promocija časopisa “Talas” u Tuzli

ByWorld Inat

feb 8, 2017

Dana 07.02.2017. godine u prostorijama Tuzlanske biblioteke Derviš Sušić , u američkom kutku, održana je promocija trećeg broja časopisa “Talas”, koja je propraćena ekipom radija Inat. Na iznenađenje Srđana Ivankovića i Borisa Maksimovića, inače formera ovog časopisa, građani su se odazvali u većem broju nego su i očekivali.

Njihova priča o stvaranju časopisa je bila inspirativna i u cilju im je da podstaknu ljude da radom i trudom mogu postići mnoge ciljeve, jer kako kažu –  „Talas“ je nezavisni časopis koji govori o stvaraocima i stvaranju, a namijenjen je njima i onima koji će to tek da postanu.

dscf7927

Priče koje donosimo trude se da predstave ono univerzalno i suštinsko u naporima stvaralaca, očišćeno od efemernog dnevno-političkog trenutka. Čuva od zaborava stvaranje, strast, ljubav i naporan rad.

dscf7935

Srđan i Boris su bili počastvovani što su mogli da podijele svoje ideje sa publikom, svoju priču o počinjanju svog časopisa. Imali su u vidu sve prepreke koje moraju proći da bi postali priznati časopis, te da je sam časopis nada za druge, da se može postići sve što čovjek zamisli.

dscf7923

Što se tiče sadržaja časopisa otkrili su nam da u trećem broju svi čitaoci ovog časopisa će moći da pročitaju intervju sa banjalučkom džez pjevačicom Natalijom Havralenko, koja se našla i na naslovnoj strani. Tu je i razgovor sa banjalučkim profesorom Tihomirom Levajcem. U novom “Talasu” naći ćete i priču o Dunji Pejić, neobičnoj poljoprivrednici koja uzgaja organsko povrće. Podjednako ćete uživati i u razgovoru sa banjalučkim umjetnikom Mladenom Đukićem. Stevan Stančić se u ovom broju osvrće na propadanje željezničkog putničkog saobraćaja. Čak dvije radio stanice dobile su prostor u trećem “Talasu”  – Aparat i Active.

dscf7932

Pred kraj ima i sjajna reportaža s Kube, kao i priča o članovima i aktivnostima Omladinskog kulturnog centra. Posljednja priča je o banjalučkom bendu Voodoo Mojo, čiji su članovi od neshvatanja okoline stvorili stvaralačko pokretačko gorivo. A tokom promocije su nam priznali da već imaju ideje i za četvrti broj časopisa.

Radio Inat BiH

Zabilježili; Emina Jašarević i Amela Hasanbašić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *