• uto. dec 1st, 2020

Održan profi Bokserski Turnir u Banovićima

ByWorld Inat

feb 12, 2017

Na poziv predsjednika profi Bokserskog saveza BiH gospodina Zaima Numanovića, delegacija Bokserskog kluba „Muhammad Ali“ Gornja Tuzla prisustvovala je Bokserskom turniru u Banovićima 12.02.2017. godine.

dscf8018

Delegaciju BK „Muhammad Ali“ predstavljali su predsjednik Nermin Kušljugić, sekretar Hariz Alajbegović, bokser Muharem Hare Paočić i veliki pijatelj našeg kluba i legenda BH boksa Mihridžan Turčinović.

dscf7963

Na ovom turniru prikazan je odličan boks, a posebnu pažnju plijenila su dva meča. Jedan, za titulu prvaka Bosne i Hercegovine na kojem su snage odmjerili domaćini, bokseri iz Banovića, Ermin Avdić i Enid Numanović.

dscf7988

Nakon odličnog prikazanog boksa i povrede boksera Avdića, pojas prvaka BiH je ponio Enid Numanović , mladi talentovani bokser pred kojem je zasigurno blistava budućnostu u profesionalnom boksu.

dscf8007

Takođe veoma veliko zanimanje prisutnih privukao je meč između Višestrukog prvak BiH u boksu, svjetski i evropski prvak u WKA Asocijaciji u Kick Boxu po K-1 pravilima u teškoj kategoriji Adnana Redžovića-Sarajevo i Srđana Govedarice-Trebinje, koji je seniorski reprezentativac BiH, trener kik-boks kluba “Ratnik” iz Gacka i vešestruki osvajač medalja na domaćoj i međunarodnoj sceni.

dscf7982

Nakon tri runde i odlične borbe tehničkim nokautom Adnan Redžović je savladao Srđana Govedaricu i time još jednom potvrdio da s pravom nosi epitet jednog od najboljih boksera u Bosni i Hercegovini i regionu.

16700068_1421323007909287_2119892617_n

Poslije završetka službenog dijela delegacija Bokserskog kluba „Muhammad Ali“ imala je priliku razgovarati sa prvakom Redžovićem u veoma prijatnom razgovoru predstaviti naš klub, napraviti nekoliko fotografija i dobiti poziv za susret u Sarajevu.

Radio Inat BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *