• sri. dec 2nd, 2020

Promocija knjige “Doba uvehlg cvijeća”

ByWorld Inat

feb 18, 2017

Dana 16.02.2017 godine ,ekipa radio Inat-a je prisustvovala okupljanju u Gradskoj Biblioteci “Derviš Sušić”.

Radilo se o promociji knjige „Doba uvehlog Cvijeća“ čiji autor Isa Balkan , zajedno sa svojim prijateljima je promovisao šta se zapravo događa u njegovom prvijencu.

16809867_1820850771487759_644908343_n

Da napomenemo, Isa Balkan je prije izdavao knjige poezije kao što su: Kad su ruže posljednji put cvale, Ja ne znam da umrem i Sjaj u tmini. Ali sada je svoje pisanje okrenuo malo novom pravcu u vidu romana.

Promocija je bila propraćena lijepom muzikom i dobrom glumom , što je stvorilo još veći doživljaj. Zahvaljujući profesorici i lektorki romana Jasminki Imamović, prof. Dr. Edini Šarić , te prof. Dr. Sead Nazibegović koji su nam nam približili roman iz svoje perspektive i na svoj način , promocija ove kgnjige je imala posebne čari.

Na kraju Isa  je svoj roman opisao borbu dobra i zla, gdje na kraju se smatra da je zlo pobijedilo, ali dodao je citat iz svog romana : Jedna kap čiste vode vizuelno ne mijenja prljavu vodu, ali mijenja njezinu strukturu.

Dokle god ima dobra negdje, uvijek ima nade, te se zahvalio svima koji su ga podržali u samom stvaranju djela Doba uvelog cvijeća , a naručito svojim roditeljima , jer kao što kaže : Ne čine čovjeka diplome koje dobije i školovanje, nego ono što ga roditelji nauče.

 

Isi želimo što više uspjeha u narednom periodu i vjerujemo da će svoje fanove iznenaditi svaki put sve boljim djelima.

Radio Inat BiH

Zabilježili; Emina Jašarević i Amela Hasanbašić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *