• pon. nov 30th, 2020

ČLANOVI BK MUHAMMAD ALI G.TUZLA U AKCIJI ČIŠĆENJA OKOLINE AMBULANTE

ByWorld Inat

maj 28, 2017

U organizaciji Bokserskog kluba Muhammad Ali Gornja Tuzla danas 28.0.2017. godine organizovana je ekološka akcija čišćenja okoline Ambulante u Gornjoj Tuzli.

Akcija treba da podigne nivo kulturne i ekološke svijesti građana Gorne Tuzle, posebno onih najmlađih, te da ovim pokažemo da cijenimo rad našim medicinara i doktorica u G.Tuzli. Posebni cilj ove akcije jeste poticanje na druženje, uzajamno pomaganje i odvajanje mladih od društvenih mreža – naglasio je predsjednik BK Muhammad Ali G.Tuzla Nermin Kušljugić.

Danas je upriličena akciji čišćenja prirodnih površina oko Ambulante duž obale rijeke Jale, prilaz Ambulanti i prošišćen je odvod koji već duće vrijeme predstavlja problem za ovu ustanovu prilkom većih padavina.

Takođe uklonjen je veliokio dio bodljikavog rastinja oko ambulante koji je predstavljao i opasnost po korisnike i pacijente ove ustanove.

U akciji su učestvovali svi članovi Bokserskog kluba Muhammad Ali G.Tuzla od onih najmlađih, koji su na svaki mogući način željeli da učestvuju i pomognu, do onih najstarijih i roditelja koji su odvojili svoje slobodno vrijeme da dođu i pomognu u realizaciji ove akcije.

Moramo naglasiti da je veliki dio današnjih učesnika postači koji su uprskos vrelinama i teškom vremenu došli i dali pdršku svojim prijateljima i članovima BK Muhammad Ali G.Tuzla.

  • Meni je izuzetno drago da sam dio ovog kolektiva, da možemo i na ovakav način dati doprinos Gornjoj Tuzli i njenim građanima jer oni su to uistinu zaslužili, kao i osoblje ove Ambulante – rekao je za Radio Inat BiH Ervin Bristrić trener BK Muhammad Ali Gornja Tuzla.

Izuzetan primjer kako se pomaže društvu i institucijama koje su nam od velike važnosti u Gornjoj Tuzli.

  • Danas smo željeli da pošaljemo pozitivnu poruku svima da okolinu moramo čuvati. Moram reći da su najmlađi članovi BK Muhammad Ali G.Tuzla koji su danas učestvovali u akciji primjer kako se voli, čuva i poštuje životna okolina – dodao je Elmedin Gutić podpredsjednik BK Muhammad Ali G.Tuzla.

Jednstvena poruka sa današnje ekološke akcije BK Muhammad Ali G.Tuzla jeste; VOLIMO, ČUVAJMO I RADIMO U INTERESU SVIH NAS ZAJEDNO !“.

Radio Inat BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *