• uto. dec 1st, 2020

OBILJEŽEN DAN MJESNE ZAJEDNICE GORNJA TUZLA

ByWorld Inat

jun 19, 2017

U povodu dana Mjesne zajednice Gornja Tuzla 19. Juna u Društvenom domu organizovan je Iftar 18.juna za porodice šehida i poginulih boraca Gornje Tuzle.

Organizator već dugi niz godina ovog Iftara je Savjet MZ-e koji je ovom prilikom onima koji nisu mogli prisustvovati zbog starosti ili bolesti isti dostavio na kućne adrese što su mnogi veoma pozitivno ocijenili kao poseban gest pažnje prema ovim porodicama.

  • Večeras mi je jako drago što sam ovdje i dirnuta sam ovim što sam mogla vidjeti da ste one koji nisu mogli prisustvovati ovom Iftaru obradovali svojom posjetom i uručili im isti na kućne adrese. Vi ste zaista posebna Mjesna zajednica kojoj treba odati priznanjje – dodala je Sabira Mićanović predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Tuzla.
  • Iz godine u godinu mi nastojimo održati ovu već sada tradicuju Iftara sa našim porodicama šehida i poginulih boraca, a u tome nam veliku podršku daje Savjet MZ-e G.Tuzla koji nas evo već nekoliko godina obraduje ovim Ifrarom – naglasila je Sadija Mašić predsjednica mjesne Organizacije poridica šehida i poginulih boraca Gornej Tuzle. Iftar su pripremile vrijedne članice Aktiva žena Gornje Tuzla.

Takođe 19. Juna svake godine obilježi se dan MZ-e i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježjima Šehidskoj česmi, spomeniku NOB-a i spomeniku poginulim borcima u naselju Tetima.

I ove godine građani Gornje Tuzle, zajedno sa Ćazimom Mušanovićem prvim komandantom Samostalnog odreda G.Tuzla i predsjedicom MZ-e Maidom Mehmedović  nisu zaboravili obići mjesta pogibije boraca koji su pali u bici za Hrastik koja je bila presudna za dalji tok rata u Gornjoj Tuzli. Posebno momenat je i prisustvo Ajše Arapović, žene koja je izgubila tri brata, a koja je i sama bila učesnik ratnih dešavanja 1992-1995. godine.

Zajedno sa porodicama poginulih boraca-šehida obiđena su mjesta onih koji su dali ono navjrednije kod sebe za odbranu Gornje Tuzle i Bosne i Hercegovine – svoj život.

Borci koji su živi prisjetili su se tog dana i događaja, bilo je i emotivnih trenutaka suza i boli na sva sjećanja prijatelja koji nisu više sa njima.

Poruka svih je bila jedinstvena DA SE NIKADA NE ZABORAVI I NIKADA VIŠE NIKOME NE PONOVI.

Radio Inat BiH

FOTO GALERIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *