• sub. dec 5th, 2020

BK Muhammad Ali G.Tuzla organizovao Iftar

ByWorld Inat

jun 22, 2017

U organizaciji Bokserskog kluba Muhammad Ali Gornja Tuzla, juče 21.06.2017. godine je u prostorijama društvenog doma organizovan Iftar za prijatelje, sponzore i članove ovog kluba.

Preko 70 postača prisustvovalo je ovom Iftaru, među kojima su bili i predstavnici udruženja i sportskih klubova Gornje Tuzle, Osnovna škola i predstavnici medija.

  • Ovo je mjesec ramazana , mjesec praštanja, pomirenja i skrušenosti u Islamu. Mi smo željeli da organizujemo ovaj juftar s ciljem da okupimo kako predstavnike svih udruženja i institucija, naše sponzore , tako i sve one sa kojima sarađujemo i koji podržavanju rad našeg kluba rekao je za radio Inat Nermin Kušljugić predsjednik BK Muhammad Ali G.Tuzla.

Samu pripremu i postavljanje iftara pomogli su roditelji članova bokserskog kluba, koji su na taj način dali svoj doprinos te praktično primijenili jednu od dužnosti , a to je da budu od koristi ljudima i zajednici.

  • Cilj zajedničkih iftara, pa i večerašnjeg, jeste okupljanje mladih članova kluba i svih onih koji vole naš klub, lijepo druženje uz ramazanske poruke koje trebaju biti na dobrobit društva i primjer mladima da daju doprinos zajednici u kojoj žive”, poručio je podpredsjednik kluba Elmedin Gutić.

Nakon Iftara dovu je proučio Aldin efendija Kušljugić i zahvalio se organizatoru na pozivu i dobroj organizaciji.

Uručene su određene zahvalnice i priznanja kolektivima i sponzorima koji podržavaju rad ovog kluba.

Inače BK Muhammad Ali je kluba koji često učestvuje u raznim ekološkim i drugim akcijama koje pomažu razvijanju svijesti i ljubavi prema volonterizmu, organizovanju i druženju mladih van ulice, odvajanje od društvenih mreža i usmjeravanju ka pravilnom razvoju i izgradnji sportskoh duha kod mladih.

FOTO GALERIJA

 

Radio Inat BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *