• sub. dec 5th, 2020

Završen Kaleidoskop festival u Tuzli

ByWorld Inat

jul 16, 2017

Posljednja večer Kaleidoskop festivala u Gradu Tuzli je počela sa rok grupom „Untold“ koji su praktički svojm energijom i svojim entuzijazmom i željom za dokazivanje počistili scenu i zagrijali sve nas na veliki spektakl koji se čekao.

Kranjski reggae sastav„Raggalution“ su u nastavku te noći dozagrijli atmosferu sa svojom neobičnom muzikom koja je publiku bacila u trans i ples. Pjesma za pjesmom, hit za hitom, dok nije izašla Sassja i napravila lom u publici. Uz veliko odušljevenje publike mlada Tuzlanka je otpuhala sve ispred sebe i dokazala ko je glavni na stage-u. Uz svog DJ-a koji je dodavao bit po bit , te njen strahovito dobar glas , publika je ludila. Na svaku riječ je s oduševljenjem aplaudirala i ponavljala sa njom.

DSCF3391

DSCF3396

„Sopot“ je grupa koja već nekoliko godina ostvaruje regionalni uspjeh, te pali i žari rok scenom kako u BiH tako i šire. Dali su strašno nadahnuće publici pred veliki spektakl koji je nadolazio.

DSCF3482

DSCF3437

Onda su se pojavili, Van Gogh. Rok grupa koja već decenijama i jače osvaja srca mladih a i starih svojim hitvoma „Anđele moj brate“, „Neko te ima noćas“.Ovu grupu su osnovali gitarista Zvonimir Đukić – Đule, pejevač Goran Milisavljević,  klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević u januaru 1986. U februaru 1986. godine su objavili promotivni singl sa pjesmom „Tragovi prošlosti“. Krajem iste godine izašao je prvi album benda, „Van Gogh“. Ubrzo nakon toga, grupa je privremeno prestala sa radom.

DSCF3449

Zvonimir Đukić je obnovio grupu 1990. godine, te je iste godine izdat singl „Gubiš me“. Tokom 1991. pojavio se album „Svet je moj“, na kome, je pored uloge gitariste, Đukić preuzeo i ulogu pjevača. Pored njega, od originalne postave je ostao samo Srboljub Radivojević, a na albumu su svirali i klavijaturista Vlada Barjaktarević, basista Aleksandar Barać, bubnjar Vladan Cvetković i veliki broj gostiju.

DSCF3504

DSCF3518

Popularni  Đule, frontman, svoje emocije i zadovoljstvo je podijelio sa tuzlanskom publikom preko pjesme, priče i zagrljaja. Svojim hitovima su oduševili kako one najmlađe, tako i one starije prisutnike festivala. Stavili su jednu veliku tačku na Kaleidoskop i tako uljepšali noć Tuzlacima.

Završnicu su učinili još ljepšim grupa „No rules“ te se tako završio i muzički program predviđen za Kaleidoskop festival. U 21:00 Kaleidoskop se zatvara završnim „koncert Crystal“ u Ateljeu Ismeta Mujezinovića.

Izvještava; Amir Žunić – Radio Inat BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *