• čet. nov 26th, 2020

Održan tradicionalni “PAZARNI DAN” Osnovne škole Gornja Tuzla

ByWorld Inat

okt 27, 2017

U organizaciji Osnovne škole „ Gornja Tuzla“ danas 27.10.2017. godine je upriličen drugi po redu, već sada tradicionalni  „PAZARNI DAN“.

Danas 27. oktobra ponovo smo bili svjedoci nečeg novog i jako dobro organizovane i još bolje odrađene manifestacije pod nazivom PAZARNI DAN. Vijeće roditelja zajedno sa novom direktoricom Azrom Feukić i naravno neizbježnim i vrlo aktivnim učenicima organizovali su po drugi puta u 130 godina postojanja i rada ove škole nešto sasvim posebno što je već sada preraslo u tradiciju ove škole PAZARDNI DAN.

DSCF5208

DSCF5209

– Pazarni dan je, kako sam već napomenula bila ideja vijeća roditelja i cilj nam je bio da razvijemo poduzetnički i takmičarski duh kod djece. Zapravo tim bi napravili saradnju roditelja sa školom, sa lokalnom zajednicom, razvili bi takmičarski duh kod djece i naravno što je bit ove manifestacije a to je promocija domaćih proizvoda koja gotovo svaka kuća u Gornjoj Tuzli gaji. To nam je ostalo još od naših nena i to se prenosi sa koljena na koljeno. Htjeli smo prikazati bogastvo tih proizvoda i ljepotu ukusa i nešto što se lako nezaboravlja , pogotovo kad se proba  – naglasila je za radio Inat BiH direktorica Osnovne škole “Gornja Tuzla” Azra Feukić.

DSCF5221

DSCF5249

Djeca su danas stvarno bila izvaredna. Prepuni štandovi, zdrave hrane i prirodnih sokova, kompota, đemova, raznih kolača, domaćeg voća i povrća iz Gornjotuzlanskih bašta i vrtova, zdrave prirodne organske zimnice koje su pripremile domaćice i naša djeca iz Gornje Tuzle. Posebna degistacija je i velika gužva je bila oko štanda gdje su se pravili palačnici koji su za vrlo kratko vrijeme rasprodati u velikom broju.
DSCF5255

DSCF5262

Jedan od nezaobilaznih i najposjećenijih štandova bio je i štand gdje se prodavala tombola, gdje su djeca dobijala poklon iznenađenja.

DSCF5265
Prelijepa atmosfera, djeca u ulozi trgovaca fantastično su odigrala uloge i doprinijela školi kao niko do sada. Zaista veliki plus školi, djeci koja za svoju budućnost ne trebaju da brinu jer su zasigurno budući ekonomisti ili biznismeni nekih vodećih korporacija u našoj zemlji ili inostranstvu.

DSCF5280

DSCF5284

DSCF5345

Veliki odziv posjetilaca, kako građana Gornje Tuzle, tako i onih koji su maksuz došli da posjete ovu za sada već tradicionalnu manifestaciju ovakvog tipa u G.Tuzli. Djeca su bila radosna i kroz prodaju i zabavu odigralo se i pokoje kolo, a sve što je bilo na “štandovima” za prodaju prodalo se.

DSCF5353

Manifestaciju su podržali domaćini Nermin Kušljugi i Mensur Alić – Menprom sa svojim proizvodima, kao i indrustrija Semić.
DSCF5389

DSCF5407
Iskrene čestitke svima koji su uzeli učešća u ovoj prelijepoj manifestaciji.

Radio Inat BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *