• sub. dec 5th, 2020

VATROGASCI U GORNJOJ TUZLI DOBILI NOVO VOZILO

ByWorld Inat

okt 29, 2017

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, uručio je u petak, 27.10., vatrogascima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Tuzla, ključeve vatrogasnog vozila. Ključeve od gradonačelnika je preuzeo komandir Ismet Hadžimehmedović, a pokusnu vožnju je odradio Hisko Dervišagić. 

Ovo društvo inače egzistira čak od 1952. godine i nije se gasilo ni u jednom trenutku. Svoje postojanje temelji na mnogim akcijama, učešćima na takmičenjima kako u bivšoj nam ex Jugoslaviji, tako i u sadašnjoj nam domovini Bosni i Hercegovini, gdje su sponosom nosili ime Gornje Tuzle gdje god bi se pojavili.

DSCF5434

DSCF5427

Zahvaljujući jednom od udemeljitelja ovog društva rahmetli Numanu Terziću ovo društvo je po svojim rezultatima bilo nadaleko poznato i priznato kao ozbiljna organizacija koja zna svoj posao.

DSCF5437

DSCF5443

Uvijek su bili tu kad je nekome potrebna pomoć, aktivno učestvovali u pomoći stanovništvu u poplavama 2014. godine u Bosni i Hercegovini i jedni od najmlađih polaznika ovog društva učesnici Marša mira „Nezuk – Potočari“.

DSCF5444

DSCF5451

Novo vozilo koje je stiglo u ovo vatrgasnu jednici svakako je s razlogom i povodom jer oni su to zasta i zaslužili. Ovo vozilo koje smo danas dodijelili Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gornja Tuzla, neće samo koristiti Gornjoj Tuzli, nego će svakako koristiti i svakom drugom mjestu gdje to bude potrebno u slučaju požara. Mi bi svakako voljeli da se požari ne dešavaju – naglasio je Mensur Alić vijećnik GV Tuzla i jedna od glavnih donatora ovog društva.

 

DSCF5446

DSCF5422

Lijepo su organizovana društva u Gornjoj Tuzli, a posebno Dobrovoljno vatrogasno društvo. Njihova dobra inicijativa, njihova briga zapravo su plod ovoga što danas vidimo. Kada smo imali tako dobar projekat nama nije bilo teško da to podržimo, istakao je Jasmin Imamović – gradonačelnik Tuzle.

DSCF5449

DSCF5448

Inače zbog njegovo skromnosti gospodin Mensur Alić često puta zna izbjeći temu u kojoj je istnski i najveći donator, a što je slučaj i oko ovog vozila koje je možemo reći velikom zaslugom upravo zbog njega stiglo u Vatrogasnu jedinicu Gornja Tuzla, a na čemu su mu jako zahvalni članovi ovog društva i Gornjotuzlaci koji ne žele kriti njegove zasluge.

DSCF5465

IMG_20171027_172037

Nadamo se da će naši Vatrogasci imati što manje posla i da će ovo novo savremeno vozilo što manje biti upotrijebljeno. Poslije svečanog dijela uručivanja ključeva novog vozila, svečanost se nastavila uz harmoniku u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Tuzla

Radio inat

Foto Album;

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *