• sri. dec 2nd, 2020

Ovo je najljepša žena svijeta

ByWorld Inat

nov 16, 2019

Supermodel Bella Hadid proglašena je najljepšom ženom na svijetu. Primjenjujući tehniku zlatnog reza, koju su osmislili stari Grci, znanstvenici su mjerili njene oči, obrve, nos, usne, bradu, čeljust i oblik lica i zaključili da je njeno lice najbliže ideji savršenstva.

S kriterijima zlatnog reza lice 23-godišnje manekenke podudara se u visokom postotku od 94,35%, prenosi Daily Mail. Rezultat je predstavio estetski kirurg dr. Julian De Silva, a izučavao je i mjerio lica slavnih žena tehnikama facijalnog mapiranja.

– Nakon što su bili izmjereni svi parametri, bilo je jasno da je Bella pobjednica jer je rezultat pokazao da ima savršeno lice. Najviši postotak je postigla njena brada, od 99,7 posto, što je samo 0,3 posto od savršenstva – izjavio je dr. De Silva.

Pjevačica Beyonce (38) je na drugom mjestu i podudarnost njenog lica s kriterijima zlatnog reza je 92%. Slijede ju glumica Amber Heard i pop zvijezda Ariana Grande.

Inače, zlatni rez je zakon u kojem se manji dio prema većem odnosi kao veći prema ukupnom. Poznat je i kao zlatna sredina te božanski ili zlatni omjer.

Ovu tehniku primjenjivali su mnogi slavni umjetnici i arhitekti, kao pomoć pri kreiranju svojih remek djela. Formulu su prihvatili i znanstvenici kako bi izučavali što osobu čini lijepom. Velika važnost pritom se posvećuje simetriji i proporcijama lica.

Primjerice, kako biste po ovim kriterijima bili “službeno” lijepi, dužina uha i nosa trebale bi biti jednake, a širina oka bi se trebala podudarati s razmakom između očiju.

Izvor:Slobodna Dalmacija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *