• sri. dec 2nd, 2020

STRUČNJACI IZ SVIJETA MEDICINE Rovinj domaćin Simpozija o Personaliziranoj medicini

ByWorld Inat

nov 23, 2019

U Domu kulture se danas održava prvi, inauguralni simpozija Pulskih medicinskih događanja, kojeg organiziraju Medicinski fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli uz Bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju «Prim. dr. Martin Horvat» u Rovinju i Opću bolnicu Pula te Polikliniku K-Centar Zagreb i IMSF -International Musculoskeletal Foundation kao suorganizatore.

Simpozij je međunarodnog karaktera, a bavi se s izuzetno atraktivnom temom Personalizirane medicine, koje su se u svojim radovima i prezentacijama dotakli vrhunski stručnjaci s Pulskog medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile, Opće bolnice Pula, Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Rovinj te Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišne bolnice Sveti duh Zagreb, Poliklinike K-centar Zagreb, dok međunarodni gosti stižu s Fakulteta medicine Yangsei University u Seoulu, Južna Koreja.

Uvažene stručnjake i ostale goste je na otvorenju simpozija pozdravio i gradonačelnik Marko Paliaga, koji je izrazio izuzetno zadovoljstvo što je domaćin prvog izdanja ovog skupa upravo Rovinj, grad u kojem uspješno djeluje Bolnica „Prim. dr. Martin Horvat“, koja svoje korijene vuče još iz vremena austro-ugarske vladavine, te je danas primjer izvrsnosti u Hrvatskoj kao jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova u zemlji koja posluje s dobitkom.

IMG_20191122_122004.jpg

«Mišljenja sam da ovakvi stručni skupovi na kojima se predstavljaju nove metode liječenja pridonose unaprjeđenju usluge koju pružamo građanima, kao i stranim pacijentima. Rovinj je, naime, prepoznao značajan potencijal zdravstvenog turizma, te je tako Bolnica ‘Prim. dr. Martin Horvat’, zahvaljujući dobrom vodstvu, kao i suradnji između privatnog i javnog sektora, dobila prvu medicinsko-terapeutsku plažu na Jadranu. Trenutno je zgrada Bolnice u fazi rekonstrukcije, a uskoro bi trebala krenuti i izgradnja novog bazenskog kompleksa.

Inovativnost i stvaranje uvjeta za daljnji razvoj su smjer kojem težimo svakodnevnim radom. Zato je važno uvoditi nove pristupe prema pacijentima koji se temelje na dosadašnjim iskustvima kako bi unaprijedili i ojačali zdravstveni sektor», zaključio je gradonačelnik Paliaga.

Teme koje su izrazito bitne i pokrivaju buduće trendove i terapije u medicini te je simpozij otvoren kako za struku, tako i za sve zainteresirane koji žele čuti i naučiti nešto više o mogućnostima i primjenama personalizirane medicine predstavili su prof. dr.sc. Krešimir Pavelić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile, prof. dr. sc. Damir Vrbanec , doc. dr. sc. Robert Šeparović, doc. dr. sc. Dragan Trivanović, doc. dr. sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula, doc. dr. sc. Stanislav Peharec , prof dr. sc. Dalibor Krpan sa zagrebačke Sveučilišne bolnice Sveti duh. U drugom dijelu simpozija sudjeluju međunarodno nagrađivani stručnjaci kao što su prof. Hyejung Lee, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, prof. dr. sc. Sandra Kraljević Pavelić i doc. dr. sc. Marinko Rade, ravnatelj Bolnice «Prim. Dr. Martin Horvat» u Rovinju.

Izvor:IstraIN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *