• pet. dec 4th, 2020

Jedan od najbogatijih Amerikanaca ide u utrku za predsjednika: Porazit ću Trumpa

ByWorld Inat

nov 25, 2019

Foto: EPA

MILIJARDER Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka, objavio je u nedjelju da ulazi u utrku za nominaciju za predsjedničkog kandidata demokrata na američkim izborima 2020. i tako se pridružio dugačkoj listi kandidata.

Sedamdesetsedmogodišnji Bloomberg, jedan od najbogatijih Amerikanaca, sasvim je promijenio mišljenje od ožujka kada je rekao da se neće natjecati.

“Natječem se za predsjednika kako bih porazio Donalda Trumpa i obnovio Ameriku. Ne možemo si dopustiti još četiri godine nepromišljenih i neetičkih poteza predsjednika Trumpa”, kazao je.

“Ako (Trump) osvoji još jedan mandat, možda se nikada nećemo oporaviti od te štete”, rekao je Bloomberg, a prenosi agencija dpa.

Bloomberg, kojega Forbes svrstava na osmo mjesto liste najbogatijih Amerikanaca s procjenom da je “težak” 53,4 milijarde dolara, može sam financirati kampanju i potrošiti milijune dolara na oglašavanje i zapošljavanje ljudi u svojoj kampanji.

On pokreće kampanju u vrijeme dok dvoje od kandidata s najvećim šansama za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije – Elizabeth Warren i Bernie Sanders – ‘udaraju’ po milijarderima i obećavaju nametanje novih poreza super bogatima, piše dpa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *