• sub. dec 5th, 2020

Grad Buje potpisao s izvođačem radova ugovor o energetskoj obnovi zgrade dječjeg vrtića

ByWorld Inat

nov 26, 2019

Radovi počinju  u prosincu ove godine

 

Jučer u prostorijama bujske gradske uprave održana je presica na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Fabrizio Vižintin, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i upravljanje gradskom imovinom, savjetnica za gradnju i investicije Danijela Batoš Lazar, predstavnik tvrtke X.O.A. Gradnja Rijeka Amir Okić i ravnateljice vrtića Loris primožić i Francesca Deklić.

Prisutnima se obratio Vižintin objasnivši da energetsku obnovu zgrade bujskog vrtića financirati će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

– Ukupna vrijednost investicije po prijavi bila je 6,8 milijuna kuna, a na javnom natječaju na kojemu je taj posao dobila firma X.O.A. Gradnja iz Rijeke postignut je iznos od 6,470.000 kuna. Na temelju natječaja koji je raspisao Fond za energetsku obnovu učinkovitost dobit ćemo 35 posto ponuđene cijene investicije što je oko 2.103.000 kuna, a dodatno smo mi ove godine uspješno proveli prijavu na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za financiranje projekata iz fondova EU tako da nam je odobren dodatni iznos od 2.265.000 kuna, tako da je ukupno Gradu Buje dodijeljeno bespovratnih 4.370.000 kuna.
Zgrada Dječjeg vrtića izgrađena je 1983. godine i sada ima energetski razred C. Nakon energetske obnove koja će obuhvatiti izolaciju krova, podova, svi okolnih zidova gradnjom nove fasade, ugradnjom nove stolarije energetski razred te zgrade će se podići na A+. Osim tih radova predviđena je montaža foto ćelija za grijanje vode i proizvodnju električne energije, tako da očekujemo da će ukupna ušteda za struju i grijanje zgrade biti 52 posto, čime smo udovoljili uvjetima natječaja koji traži uštede od najmanje 50 posto, izjavio je Vižintin.

Na njegovo izlaganje nadovezale su se ravnateljice hrvatskog i talijanskog bujskog dječjeg vrtića istaknuvši veliku uštedu koja će se ostvariti na  energentima i ujedno bolje uvjete za mališane, koji će zbog bolje izolacije imati ugodniji boravak u zimskim i ljetnim uvjetima.

Ugovor o radovima zaključen je sa tvrtkom X.O.A. GRADNJA d.o.o. Rijeka i ugovorna vrijednost radova iznosi 6.472.677,50 kn s PDV-om. Početak radova predviđa se za početak prosinca 2019. godine, dok bi isti trebali trajati, odnosno biti gotovi početkom lipnja 2020.godine.

U slijedećem krugu natječaja za zgrade javne namjene planirana je prijava objekta Pučkog otvorenog učilišta, a uskoro bi trebali započeti radovi na energetskoj obnovi policijske stanice Buje, te se planiraju Javni pozivi za energetsku obnovu višestambenih objekata na području grada Buja i energetska učinkovitost te obnovljivi izvori energije obiteljskih kuća u 2020. godini na području grada Buja.

(R.B.)

Izvor: www.nasabujstina.com 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *