• sub. dec 5th, 2020

‘Zimski grad’ bit će otvoren 12.decembra koncertom grupe Bombaj štampa

ByWorld Inat

nov 30, 2019

‘Zimski grad’ u velikom stilu bit će otvoren 12.decembra na Trgu slobode u Tuzli u 19:30 sati  koncertom grupe Bombaj štampa, dok će kao predgrupa nastupiti tuzlanski bend Show program.

Povodom nadolazećih praznika, na Trgu slobode će i ove godine biti otvoren ‘Zimski grad’. Riječ je o višednevnoj manifestaciji koju je prema procjenama organizatora prošle godine posjetilo oko 100.000 posjetitelja.  U sklopu ‘Zimskog grada’ Tuzla biće postavljene  ukrašene  kućice sa velikom binom, gdje će održavati koncerti regionalnih zvijezda kao i nastupi lokalnih bendova. ‘Zimski grad’ će se potruditi da svojim posjetiteljima pruži osjećaje ugode i dobrodošlice uz prijatnu zabavu kao i bogatu gastronomsku ponudu. Atmosferu  na Trgu slobode upotpuit će velika svijetleća fontana visine pet i prečnika četiri i po metra, kao i velika novogodišnja jelka.

˝I ove godine za vas pravimo najveću zabavu na otvorenom. Veliko otvaranje Zimskog Grada Tuzla je 12. decembra od 19:00 sati kada će na Trgu slobode nastupiti neka od regionalnih muzičkih zvijezda. Zabava će trajati sve do 7. januara 2020., a najveći i najljepši trg u BiH pretvorit ćemo u klub na otvorenom kao što se to radi u svim većim gradovima Evrope. Zabavljat će vas popularne muzičke zvijezde…a tu je i bogata gastro ponuda: poznate fritule, kuhano vino različitih aroma, sirevi, roštilj, domaći proizvodi˝,saopštili su organizatori koji će uskoro objaviti i program predstojećih događaja.

Čaroban ambijent na ledu

U kompleksu Panonskih jezera u Tuzli u subotu će biti otvorena nova sezona klizanja. I ova sezona će ponuditi  mnoštvo zabavnih manifestacija na lednoj plohi uz neizostavne nagradne igre. Tu će biti maskembal na ledu, klizibal, igre bez granica za djecu…Pored zabavnih sadržaja i ove godine će raditi i škola klizanja što je idealno za mališane koji žele naučiti klizati tokom zimskog raspusta.

Grad Tuzla i Turistička zajednica Grada Tuzle će na Trgu slobode tradicionalno organizovati dječiju Novu godinu kao i doček 2020. godine gdje će, pored ostalih,  nastupiti grupa Van Gogh. Tačno u pola noći, na prelasku u 2020. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

Izvor: (TIP)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *