• pet. dec 4th, 2020

Štrajk završen – NASTAVA POČINJE SUTRA !!!

ByWorld Inat

dec 2, 2019

Nakon 36 dana štrajka učenici se sutra vraćaju u svoje školske klupe. Postignut je, naime, dogovor između sindikata i Vlade nakon dugotrajnih i intenzivnih pregovora oko povećanja koeficijenata.

U 16 sati započela je konferencija za novinare na kojoj je premijer, Andrej Plenković, novinarima kazao kako se od 1. prosinca koeficijent prihoda prosvjetnih radnika povećava za 3 posto.

Iduće povećanje od 1 posto stupit će na snagu 3. lipnja iduće godine.

Prema prvim reakcijama čini se kako je ovo dogovor koji je zadovoljio štrajkaše nakon više od mjesec dana iako ga je Plenković u više navrata nazvao kompromisom, a ne dogovorom.

-“Današnjim kompromisom koji je kvalitetan mi ćemo u 2020. godini uspjeti ispuniti sve obveze. Sindikati su prvo tražili povećanje koeficijenata za 6, 11 % od 1. rujna ove godine”, odgovorio je Plenković na novinarsko pitanje zašto se ranije nije dalo sindikatima ono što su tražili.

-“Mogu najaviti u ime svih kolega da je od sutra štrajk zaustavljen. Sutra se svi vraćaju na radna mjesta i nastavljaju raditi. Imamo puno povjerenje u Vladu i premijera da će u četvrtak izmijeniti uredbu. Zahvaljujemo svima koji su nam davali podršku i svim našim članovima koji su sudjelovali u našoj akciji”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec.

Kazao je kako će nenastavno osoblje dobiti iste iznose, samo kroz dodatke.

Izvor: IstraIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *