• pet. dec 4th, 2020

Zemljotresi u gradskom vijeću Tuzla

ByWorld Inat

dec 4, 2019

Ovih dana grad Tuzlu potresa veliki broj zemljotresa, na svu sreću bez posljedica na ljudske živote i većih materijalnih šteta. Međutim, neki drugi zemljotresi očito nose „danak“ i ostavljaju posljedice, ovoga puta u političkom životu našeg grada.

Socijaldemokrati BiH ili skraceno SD BiH je nova politićka opcija na ovim prostorima, dakako možda sa nekim od starih članova SDP-a, ali u novom ruhu i sa novim idejama. Ova nova stranka okupljena oko vodećih ljudi Envera Bijedića i proslavljenog Tuzlanskog košarkaša Žarka Vujovića postala je hit na Tuzlanskom kantonu.

Sve veći i veći broj članova iz drugih političkih opcija, ali i onih koji nikada nisu bili politički aktivni ulaze u novi projekat koji se zove SD BiH.Nije prva politička opcija koja je osnovana i koja je udarila temelje u Tuzlanskom kantonu, ali je zasigurno nešto jako primamljivo i interesantno građanima našeg kantona koji se masovno učlanjuju i ulaze u ovu političku organizaciju.

Poslije nekadašnjeg predsjedavajućeg gradskog vijeća i člana SDP-a Tuzla Aleksandra Vujadinovića,  danas je i zvanično u SD BiH prešao i Mirel Mešković diplomirani inženjer mašinstva, nekadašnji član Tuzlanske Alternative i dopredsjedavajući gradskog vijeća Tuzla.

Šta se to tačno dešava u gradskom vijeću i zašto je sve veći broj onih vijećnika koji napuštaju stranke koje već duže vrijeme dominiraju na političkoj sceni u našem gradu Tuzli !?

Da li su baš ovakvi „masovni“ prelasci u SD BiH nalik scenariju broda koje tone, pa se spas traži u novoj mladoj alternativi !? SDP kao kao jednu od „najstabilnijih“ političkih opcija u našem gradu sve više trese politička groznica kojoj, ili nema, ili se ne želi naći lijeka. Ovi koji ostaju u pomenutim uvijek će se voditi onom izrekom „oni nam nisu bili potrebni“, a „teška srca“ to prihvataju. Ipak ne možemo reći da su ova dva vijećnika, tačnije ex predsjedavajući i ex dopredsjedavajući gradskog vijeća Aleksandar Vujadinović i Mirel Mešković tek popratna pojava u ovim strankama, jer se radi o izuzetnim moralnim i kvalitetnim kadrovima koje će biti teško na bilo koji način zamijeniti, pogotovo u gradskom vijeću.

Što se tiče Tuzlanske alternative veliko je iznenađenje da baš iz ove političke opcije koja važi kao jako stabilna odlaze vrlo bitni i ključni ljudi. Šta se to dešava sa Alternativom teško je dokučiti, ali zasigurno ne najbolje.

Šta god bilo očito da je SD BiH totalno zaljuljala političku scenu u našem gradu i možda dovela gradsko vijeće u situaciju pisanja novih scenarija na relaciji pozicije i opozicije.

Da li bilo promjena ili ne, nova stranka SD BiH zasigurno izrasta u ozbiljan politički projekat koji će donijeti mnoge novine naredne godine na općinskim izborima i pomrsiti račune trenutno vladajućim strankama u ovom gradu.

InatWorld

Foto:SD BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *