• uto. dec 1st, 2020

Umag, prvi u Hrvatskoj, za deficitarna zanimanja uveo stipendije od 30.000,00 kn

ByWorld Inat

dec 5, 2019

Grad Umag je, kao prvi grad u Republici Hrvatskoj, uveo stipendije od 30.000,00 kn za studente deficitarnih zanimanja državljane Hrvatske, neovisno o njihovom mjestu prebivališta u RH. Usmjerivši posebnu pažnju deficitarnim zanimanjima, Grad Umag je sustavno osmislio dugoročni plan zadržavanja navedenog kadra u zajednici.

Navedene su novitete na konferenciji za medije danas, 3. prosinca 2019. godine predstavili gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.

Cilj ove mjere je kroz postupak dodjele stipendija za deficitarna zanimanja osigurati dovoljan broj djelatnika koji će u narednom periodu raditi na zadovoljenju potreba svih građana Umaga. Za početak osigurat će se pet stipendija za pet deficitarnih kadrova za što će se osigurati 150.000,00 kuna godišnje, odnosno između 800 i 900 tisuća kuna do okončanja studija. Svi će studenti po završetku studija imati obvezu najmanje pet godina živjeti i raditi u našoj zajednici. Kroz cijelo to vrijeme osigurat će im se dodatne poticajne mjere, počevši od dodjele stana za vrijeme njihova rada tijekom svih 5 godina, pa do ostalih brojnih poticajnih mjera koje Umag već svojim građanima nad standardno omogućava. Time će se navedeni kadar motivirati da Umag odaberu kao svoj novi dom te u njemu ostanu živjeti i raditi.

R.B.

Izvor: www.nasabujstina.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *