• pet. dec 4th, 2020

Održana Izborna skupština SD BiH MO Tušanj

ByWorld Inat

dec 6, 2019

U prepunoj Sali Mjesne zajednice Tušanj sa početkom u 18 sati juče je održana Izborna skupština Mjesne organizacije Socijaldemokrata BiH.

Na početku sjednice prisutnima se obratio predsjednik Inicijativnog odbora Gradskog odbora Tuzla i predsjedavajući skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović

On je naglasio važnost ovog momenta i novog projekta koji se zove Socijaldemokrati koji su nastali kao glas razuma koji je u samom osnivanju uspio biti pokretačka snaga za formiranje dugo očekivane vlasti Tuzlanskog kantona.

  • Trebamo obezbijedit uslove za život ljudi, za ove mlade koji nam sve više odlaze iz ove zemlje, da ostanu, da nađu sebi prostora za život, da imaju šansu da pokažu šta znaju i šta mogu jer oni su naša budućnost – naglasio je gospodin Vujović.

Ovom prilikom gospodin Žarko Vujović je uručio  i članske kartice novim članovima koji su pristupili SD BiH.

Prisutnima se takođe obratio i Miralem Mešković dopredsjedavajući gradskog vijeća Tuzla i novi član SD BIH.

  • Kao novi član SD BIH želim Vas pozvati da zajedno pokušamo pokrenuti nove ideje, nove inicijative koje će zadržati ljude ovdje, a to svakako možemo samo ako damo šansu projektu koja se zove SD BiH – istakao je gospodin Mešković.

Nakon uvodnih riječi gostiju pristupilo se izboru predsjedništva i članova Mjesne organizacije SD BiH Tušanj. Za predsjednika ove organizacije jednoglasno je izabran Divković Božo.

InatWorld

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *