• uto. dec 1st, 2020

U Umagu nagrađena Glorija Verunica kao volonterka godine te Ivan Kamba i Borislav Četojević kao jubilarni darivatelji krvi

ByWorld Inat

dec 6, 2019

U cilju podizanja svijesti i širenja volonterstva na području Umaga, Grad Umag je već osmu godinu za redom nagradio svoje volontere kao i jubilarne darivatelje krvi. Tako je jučer, 6. prosinca povodom Svjetskog dana volontera, gradonačelnik Grada Umag Vili Bassanese, zajedno sa svojim suradnicima, službeno primio ovogodišnje laureate te im u ime zajednice čestitao na svemu onome što čine ne bi li  Umag bio još bolje i ljepše mjesto za život. Uz predstavnike Grada Umaga, prijemu su prisustvovali i članovi Crvenog križa Bujštine, a na čelu s predsjednicom GDCK Bujštine Đurđom Radošević te ravnateljem Hrvojem Kovačevićem.

Nagrada za volonterku godine Grada Umaga u 2019. godini otišla je u ruke mlade članice gradske organizacije Crvenog Križa, Glorije Verunica.

Učenica četvrtog razreda programa hotelijersko-turističkog tehničara srednje škole „Vladimir Gortan“ u Bujama, Glorija se ističe po tome što je uvijek spremna pomoći nastavnicima i kolegama. U školi sudjeluje u svim aktivnostima vezanim uz volontiranje, promiče vrijednosti Crvenog križa i volontiranja općenito te je uvijek uključena u različite školske projekte. Glorija Verunica svojim radom potiče prepoznavanje organizacije Crvenog križa kao humanitarne organizacije kroz koju mladi mogu svojim radom i djelovanjem učiniti našu zajednicu boljom. Članica je seniorske ekipe prve pomoći Crvenog križa koja je 2019. godine osvojila šesto mjesto na nacionalnom natjecanju prve pomoći. Ujedno, Glorija se iskazala u provođenju različitih aktivnosti koje organizacija Crvenog križa provodi na području Grada Umaga. Ukratko, za Gloriju možemo svakako reći da je krase požrtvovnost, humanost, jednostavnost, skromnost i ljudskost.

 

Na dan volontera, nikako nisu mogli izostati i dobrotvorni pojedinci koji darivanjem krvi direktno spašavaju ljudske živote. Zato je proglašenje volonterke godine bilo povod i prijema jubilarnih darivatelja krvi, odnosno Ivana Kambe i Borislava Ćetojevića, koji su darivali krv 50, odnosno 75 puta. Darivatelji krvi su prigodnu zahvalnicu i poklone dobili i od strane Hrvatskog crvenog križa, a kao simboličan znak zahvalnosti.  (umag.hr)

R.B.

Izvor: www.nasabujstina.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *