• sri. dec 2nd, 2020

OTVOREN POREČKI ADVENT- zimska bajka na koju ste svi pozvani

ByWorld Inat

dec 9, 2019

Zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica na Trgu Matije Gupca, 6. prosinca, otvoreno je četvrto izdanje najljepšeg adventa u Istri – Adventa Poreč.

Gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić, prilikom otvaranja zahvalio se Porečankama i Porečanima što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih.

2.jpg

Istaknuo je kako ih ove godine očekuje puno noviteta i zanimljivih sadržaja te se posebno zahvalio svim partnerima i suorganizatorima Adventa, bez kojih realizacija mjesec dana programa, uz besplatne koncerte, klizanje, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća.

Uz dobru glazbu i atmosferu, nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, firtulicama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama koji su ove godine dodatno obogatili svoju ponudu.

3.jpg

Redovi su se stvarali i za fotografiranje sa sv. Nikolom, koji je posjetio porečku djecu, poslušao njihove želje te se fotografirao s njima na brojnim photopointovima, a đir po porečkom Adventu napravile su i Krampusice.

Osim brojnih novih dekoracija, raznolike ponude ića i pića, Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč – klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu.

Pritom je klizanje besplatno, a ne plaća se ni najam opreme. Dodatno, organizirana je i besplatna škola klizanja, a cijelo će vrijeme na klizalištu biti prisutni i treneri koji će biti zaduženi za sigurnost posjetitelja, ali i za odličnu zabavu na ledu. Paljenje lampica bilo je samo uvertira u vikend bogat ispunjen bogatim programom – uz koncerte Baredinesaura i Gordana Gregurovića, subotnje jutro zasladile su brojne delicije koje su pripremili učenici TUŠ Antona Štifanića iz Poreča kao i dječje predstave „Mala priča o struji“ i „Alisa u zemlji čudesa“.

4.jpg

I večernji koncerti Nene Belana i Fiumensa te Hit Revival Banda dupkom su ispunili bajkovito uređen Park Matije Gupca, a u nedjelju je upaljena i druga adventska svijeća na Trgu slobode.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *