• pon. nov 30th, 2020

Otvoren najljepši advent u Istri

ByWorld Inat

dec 10, 2019

Zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica na Trgu Matije Gupca 6. prosinca 2019., otvoreno je četvrto izdanje najljepšeg adventa u Istri – Adventa Poreč.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić prilikom otvaranja zahvalio se Porečankama i Porečanima što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih. Istaknuo je kako ih ove godine očekuje puno noviteta i zanimljivih sadržaja, te se posebno zahvalio svim partnerima i suorganizatorima Adventa, bez kojih realizacija mjesec dana programa, uz besplatne koncerte, klizanje, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća.

Uz dobru glazbu i atmosferu, nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, firtulicama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama koji su ove godine dodatno obogatili svoju ponudu. Redovi su se stvarali i za fotografiranje sa sv. Nikolom, koji je posjetio porečku djecu, poslušao njihove želje i željice, te se fotografirao s njima na brojnim photopointovima, a đir po porečkom adventu napravile su i Krampusice.

Osim brojnih novih dekoracija, raznolike ponude ića i pića, Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč – klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Dodatno, organizirana i besplatna škola klizanja, a cijelo će vrijeme na klizalištu biti prisutni i treneri koji će biti zaduženi za sigurnost posjetitelja, ali i za odličnu zabavu na ledu.

Paljenje lampica bilo je samo uvertira u vikend bogat ispunjen bogatim programom – uz koncerte Baredinesaura i Gordana Gregurovića Goga, subotnje jutro zasladile su brojne delicije koje su pripremili učenici TUŠ Antona Štifanića iz Poreča kao i dječje predstave „Mala priča o struji“ i  „Alisa u zemlji čudesa“. I večernji koncerti Nene Belana i Fiumensa te Hit Revival Banda dupkom su ispunili bajkovito uređen Park Matije Gupca, a u nedjelju je upaljena i druga adventska svijeća na Trgu slobode.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

R.B.

Izvor: www.nasabujstina.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *