• uto. dec 1st, 2020

Video/Foto: TIP vam donosi detalje tuzlanske zimske idile: Provedite zimske dane i dočekajte nezaboravnu Novu godinu u Tuzli!

ByWorld Inat

dec 12, 2019

Grad Tuzla  i Turistička zajednica Grada Tuzla  organizirat će javni doček Nove godine na Trgu slobode. Tuzlake će u najluđoj noći zabavljati tuzlanska grupa Divan i Al Dino, dok će kao zvijezde večerni nastupiti popularna grupa Van Gogh. Tačno u pola noći, na prelasku u 2020. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu. Za najmlađe će kao i svake godine 31.12. u 12 sati biti organizovana proslava Dječije Nove godine.

Imamović: ‘Molim građane da ne koriste petarde’

“Vidjeli ste da je grad kao i prošle godine adekvatno ukrašen, okićen, i mi smo spremni za dobru zabavu za naše građane i goste grada. Naš cilj je što kvalitetniji život građana i što bolja ponuda za turiste, imamo je ljeti, ali želimo imati i dobru ponudu i zimi. Ono što je zabava i rekreacija vezana za zimski period, događa se u centru grada na tri lokacije. Na Panonskim jezerima je već počelo sa radom klizalište sa odgovarajućim programom, na Sonom trgu je počela Zimska čarolija, a u četvrtak na Trgu slobode počinje Zimski grad. Za Novu godinu nastupit će tuzlanska grupa Divan, Al Dino i grupa Van Gogh. Sredstva su iz Turističke zajednice. Nisu sredstva  iz budžeta Grada. To pokazuje potvrdu  potrebe da imamo Turističku zajednicu Grada Tuzla. Mi imamo jednu posebnost, a to je ‘Dječija Nova godina’ koju tradicionalno organizujemo 31.12. na Trgu Slobode. To je nama jako važno. Velika zabava u kojoj su glavna tema djeca˝, kazao je za TIP  gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i dodao: ˝Zahvalio bih se svim javnim preduzećima, a posebno MUP-u TK koji svake godine uloži maksimum truda da sigurnosna situacija bude na najvišem nivou. Molim građane da ne koriste petarde. Samo nam petarde mogu pokvariti ovo novogodišnje slavlje˝.

‘Zimski grad’ na Trgu slobode

Na Trgu slobode će i ove godine biti otvoren ‘Zimski grad’. Riječ je o višednevnoj manifestaciji koju je prema procjenama organizatora prošle godine posjetilo oko 100.000 posjetitelja.  U sklopu ‘Zimskog grada’ Tuzla biće postavljene  ukrašene  kućice sa velikom binom, gdje će održavati koncerti regionalnih zvijezda kao i nastupi lokalnih bendova. ‘Zimski grad’ će se potruditi da svojim posjetiteljima pruži osjećaje ugode i dobrodošlice uz prijatnu zabavu kao i bogatu gastronomsku ponudu. Atmosferu  na Trgu slobode upotpunit će velika svijetleća fontana visine pet i prečnika četiri i po metra, kao i velika novogodišnja jelka.

˝Pripremili smo zaista bogat program. Koliko je doprinos i kapacitet Turističke zajednice Grada Tuzla vidi se i po programu koji je već napravljen, gdje je za muzički dio bila direktno zadužena.Nadam se da će ovih narednih 20 dana biti izuzetno uspješno. Mislim da bi građani Tuzle, ali i svi gosti grada mogli biti u potpunosti zadovoljni. Pokušali smo zadovoljiti sve interese i muzičke ukuse. Počinjemo sa Bombaj štampom, nakon toga imamo TBF, Vis Retro, TNT bend, Big Brother, Show program bend, Osam tamburaša, Džejlu Ramović itd.˝, izjavio je za TIP direktor  NVO-a Magic Factory, Boris Balta.

‘Zimska čarolija’ na Sonom trgu

Zahvaljujući  Udruženju obrtnika Grada Tuzle na Sonom trgu građani Tuzle, ali i svi gosti grada, mogu tokom decembra uživati u  prazničnom marketu ‘Zimska čarolija’. Uz zabavne sadržaje za sve generacije  pažljivo izabrani izlagači pripremili su veoma raznovrsnu i interesantnu ponudu hrane, pića, suvenira i slatkiša. Najmlađi gosti vrijeme mogu provoditi u dječijim kućicama i na zabavnim vožnjama u voziću, a oni malo stariji u slanom i slatkom izboru ulične hrane. Cafe Sloboda, Pekara Hukić, Palačinkarnica kod Bagija i Ljutko pobrinut će se za ukusnu hranu i napitke za sve posjetioce. Radno vrijeme ‘Zimske čarolije’ je svakim danom od 11 do 22 sata, a događaj se odvija uz podršku Grada Tuzle i Turističke zajednice Tuzla.

˝Zimska čarolija je ove godine po prvi put na Sonom trgu. Drago mi je što u Tuzli ove godine na više mjesta imamo organizovane zabave. Mi smo krenuli sa radom od 1. decembra i već sada mogu kazati da su građani zadovoljni našom ponudom. Počinju nam dolaziti ljudi iz drugih gradova i država. Napravili smo jednu lijepu priču. Ovim putem želim da se zahvalim na podršci Gradu Tuzla i Turističkoj zajednici Tuzle jer bez njih ovo sigurno ne bi smo mogli napraviti˝, kazao je predsjednik Udruženja obrtnika Grada Tuzle Amir Hukić.

Tuzlanska bajka na ledu

JKP ‘Pannonica’ d.o.o.Tuzla i ove godine je aktivno uključena u organizaciju zimskih dešavanja u Tuzli. ˝Otvorili smo 13. sezonu klizališta koje je ove godine prošireno sa dodatnim kapacitetom. Dodali smo jedno malo klizalište od 60 kvadrata za najmlađe što je već prepoznato kao dobra stvar. Već je preko 3.500 građana Tuzle i gostiju grada posjetilo naše klizalište. Uključeni smo i u novogodišnje događaje u smislu organizacione pomoći˝, istakao je direktor JKP ‘Pannonica’ d.o.o. Tuzla Maid Porobić.

“Tuzla će i ove godine biti centar Tuzlanskog kantona, ali i mnogo šire. Stvaramo pozitivan imidž koji doprinosi razvoju zimskog turizma  i na pravi  način razbijamo stereotip  da je Tuzla u zimskom periodu ‘mrtav’ grad˝, zaključio je za TIP direktor Turističke zajednice Tuzle Edin Jahić.

(TIP/Autor: Adis Jašarević)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *