• sri. nov 25th, 2020

Kvarner&Istra: Milanović 38%, Kolinda 13%, Škoro 10%, Dalija 9%, Kolakušić 8%, Juričan 7%

ByWorld Inat

dec 14, 2019

Ekskluzivno istraživanje Promocije Plus koje je RTL objavio ovog tjedna pokazalo je da nas u prvom krugu drugu nedjelju čekaju najneizvjesniji prvi krug predsjedničkih izbora u povijesti Hrvatske. RTL danas otkriva koliku predsjednički kandidati uživaju potporu po regijama, a na Kvarneru i Istri oni značajno odudaraju od ostatka države.

Naime, čak 38,5 posto ispitanika iz Istarske i Primorsko-goranske županije podržava Zorana Milanovića, dok je na drugom mjestu Kolinda Grabar-Kitarović s 12,9 posto potpore. Očito je da je kandidatkinji HDZ-a teško naštetila izjava o rezervnom srpskom klubu, budući da je u nekim ranijim anketama bila i prvoplasirana u regiji iz koje dolazi.

Treći je nezavisni kandidat Miroslav Škoro s 10,4 posto. Iznenađujuće, na četvrtom mjestu je Dalija Orešković s 8,6 posto, dok Mislav Kolakušić ima 7,8 posto. Dario Juričan u Istri i Primorju ima potporu 6,7 posto što je daleko najbolji rezultat ovog kandidata u cijeloj Hrvatskoj, a HSLS-ov Dejan Kovač je na 3,4 posto. Uz podosta različite rezultate od ostatka Hrvatske, u Istri i Primorju je još uvijek velik broj neodlučnih birača, njih čak 10,4 posto.

Izvor: www.rijekadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *