• pet. dec 4th, 2020

MOKAR VIKEND ZA NAMA Nastavljamo s visokim temperaturama i topljenjem ono malo snijega što imamo

ByWorld Inat

dec 16, 2019

Vremenska se prognoza ove jeseni izmjenjuje između kratkih sunčanih razdoblja i onih dugih kišnih.

Obilne količine oborine koje su na rovinjskom području pale proteklog petka, popraćene vjetrom prouzročile su brojne štete.

Zaplivali su podrumi i prizemlja, pojedini djelovi dionica cesta koje vode prema Rovinju bili su pod vodom pa se je promet odvijao usporeno i s upaljena četiri svjetla.

Štete su brojali neki restorani u centru gdje je probila voda, a njezina je velika količina potopila i barku na gradskoj rivi pa su rovinjski vatrogasci u subotu ujutro imali posla s njezinim izvlačenjem.

Šteta je nanesena i Muzeju Grada Rovinja na kojem se već neko vrijeme odvijaju radovi poporavka krova, a  voda je našla svoj put i do muzejske knjižnice.

U nastavku nas tjedna očekuju visoke temperature pa će, kako piše Istramet, Hrvatsko gorje vrlo brzo ostati bez snijega.

Iako smo već 2 tjedna u klimatološkoj zimi koja će trajati do 01.03., na prognostičkim modelima nema ni tragova mogućnosti jačeg zahladnjenja ili višednevne bure. Prevladavat će toplo vrijeme uz dominantne južne vjetrove, a povremeno će biti i kiše, naročito na riječkom području i u gorju, prognozira Istramet.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *