• sub. dec 5th, 2020

Druženje djece sa smetnjama u razvoju i studenata

ByWorld Inat

dec 19, 2019

Nedavno je upriličeno druženje djece iz Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla i studenata Socijalnog rada. Aktivnosti su obavljene u prostorijama dnevnog boravka ovoga Zavoda.

Na samom početku djeca i studenti su se upoznali jedni sa drugima, porazgovarali, puhali balone i dekorisali prostoriju. Potom je uslijedilo upoznavanje i sa Šarenkom iz Maštograda, koji je donio posebnu dinamičnu notu ovome druženju. Šarenko i prisutni su se zagrijali uz pjesmu “Kad si sretan”. Svi skupa su plesali i pjevali mnoštvo drugih pjesama, popraćenih uz zvuke gitare.
Tuzlarije

Tuzlarije

Nakon toga napravljen je predah uz grickalice i piće. U okviru druženja urađena je i radionica. Učenici su pravili novogodišnje čestitke i dijelili ih prisutnima ili su ih ostavljali drugim, njima posebnim, ljudima. Na ovaj način se pokazalo koliki značaj u socijalnom radu i radu sa djecom, općenito, imaju ovakve radionice. Ovaj način rada potiče kreativnost i izražajnost kod djece. Svi su aktivno sudjelovali i pokazali interesovanje, kako za individualni, tako i za grupni rad.

Tuzlarije

Radionica je nastavljena u prazničnom duhu, pa se prisutnima pridružio i Djed Mraz. Oduševljenje je podignuto na jednu novu razinu, a dječijoj sreći nije bilo kraja! Nakon druženja, Djed Mraz je djeci podijelio paketiće. Uslijedilo je otvaranje i pregledanje paketića.

Izvor: (tuzlarije.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *