• čet. dec 3rd, 2020

Grad Pula za aktivnosti udruga, socijalnu podršku i zdravlje dodjeljuje 860 tisuća kuna

ByWorld Inat

dec 19, 2019

Danas je u prostorijama pulske Komunalne palače održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen strateški dokument „Operativni plan aktivnosti za socijalnu podršku i zdravlje Grada Pule za razdoblje 2020.-2021.

Zamjenica gradonačelnika i predsjednica Tima za zdravlje, Elena Puh Belci, zahvalila je svim članovima i suradnicima Tima za zdravlje koji su svojim stručnim znanjem, iskustvom i radom pridonijeli stvaranju ovog veoma važnog dokumenta.

Slika zdravlja Grada Pule donesena je 2014. godine, a na temelju nje razradile su se aktivnosti te se prema prioritetima napisao ovaj strateški dokument.

“Tim za zdravlje odredio je prioritete temeljem kojih je izrađen ovaj Operativni plan koji je usvojen na sjednici Gradskog vijeća 12. prosinca 2019. Smatram da je ovo jedini ispravan način da se raspolaže proračunskim novcem te pozivam sve zainteresirane udruge da se jave na poziv koji je otvoren do 16. siječnja te da u partnerstvu s Gradom Pula realiziramo ciljeve socijalne politike“, zaključila je Puh Belci.

Naime, slikom zdravlja definirana su 4 prioriteta: Djeca i mladi, Starije osobe i palijativna skrb, Osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju te Opći programi za građane. Definirano je 19 mjera i 55 aktivnosti unutar njih.

Za aktivnosti udruga, socijalnu podršku i zdravlje Grad Pula osigurao je 860 tisuća kuna.

Prethodno tiskovnoj konferenciji, pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti, Irena Peruško, održala je informativnu radionicu za četrdesetak sudionika na kojoj je predstavljen Javni poziv za sufinanciranje programa, projekata i aktivnosti s područja socijalne skrbi i zdravstva i veterinarstva od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *