• čet. dec 3rd, 2020

Vrijednost boda komunalne naknade umanjena tri puta

ByWorld Inat

dec 20, 2019

Na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade vrijednost boda komunalne naknade umanjena je za tri puta, odnonsno sa prethodnih 0,003 KM/m2, umanjena je na 0,001 KM/m2.

Na snazi i dalje ostaju odredbe kojima je utvrđeno pravo na subvenciju komunalne naknade u punom iznosu za socijalno osjetljive kategorije kao što su: penzioneri, članovi porodici šehida, poginulog, umrlog, nestalog borca i umrlog ratnog vojnog invalida, nezaposleni demobilisani borci, korisnici stalne novčane pomoći, članovi porodice RVI i korisnici prava na ličnu invalidninu, dodatka za njegu i pomoć od strane drugog lica.

Za ove namjene obezbjeđena su sredstva u Budžetu Grada Tuzle za 2020. godinu. Treba napomenuti da je komunalna naknada propisana Zakonom o komunalnim djelatnostima TK, te su gradonačelnik i Gradsko vijeće pokrenuli Inicijativu za usvajanje Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o komunalnim djelatnostima TK, kako bi se izašlo u susret građanima.

S.M.

Izvor: (tuzlarije.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *