• sri. nov 25th, 2020

“Cafe de Kedi” radi za dobrobit uličnih životinja

ByWorld Inat

dec 22, 2019

Kafić “Cafe de Kedi” u turskom gradu Eskisehiru, jedan dio svoje zarade daje za operacije, liječenje i hranjenje napuštenih životinja.

U ovom kafiću od privjeska za ključeve do šoljica za kafu, sve je u znaku mačke, kao što kaže i sam naziv kafića “Kafić mačke”.

Jedan od vlasnika kafića Gulsah Misirlioglu Kabaca, u izjavi za agenciju Anadolija, kazala je da se 24. novembra sastala grupa od pet prijatelja koji vole životinje i odlučili su da otvore kafić. Prema njenim riječima, ovaj kafić je drugi u svijetu po konceptu mačke. Prvi sličan kafić otvoren je u Japanu.

“Mi trošimo određen dio zarade za životinje. Plaćamo i operacije životinjama. Izazvali smo veliku pažnju javnosti. Imamo otvoreni i zatvoreni dio kafića.

Iako je zimski period,  mnogi gosti nas posjećuju. Ljubitelji životinja nam pomažu. U kafiću imamo tri mačke za koje tražimo dom, i tri povrijeđene mačke, a ukupno imamo deset mačaka”, kazala je Kabaca.

Ona je naglasila da se posjetioci pomalo čude ovakvom konceptu kafića i da na ulasku u objekat uglavnom prvo pitaju gdje su mačke.

“Mi hranimo i ptice i pse. U jednom dijelu kafića izlažemo fotografije životinja za koje tražimo dom, u čemu većinom uspijevamo. Nama dolaze i oni ljudi koji ne vole životinje. Prate nas preko društvenih mreža. Sve što imamo, sami smo napravili, i na svemu se nalazi slika mačke. Naš najpopularniji proizvod su kolačići u obliku mačke”, rekla je Kabaca.

Izvor. www.trt.net.tr (Agencija Anadolija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *