• pon. nov 30th, 2020

Prelijepi papirnati labudovi kućne izrade Ede Nemaz

ByWorld Inat

dec 22, 2019

Danas ljudi na razne načine uskraćuju vrijeme i pobijaju onu činjenicu da prosjecan covijek u životnom vijeku 21 godinu spava, a 14 godina radi.

Jedan takav primjer koji odudara od pomenute činjenice jeste i Eda Nemaz iz Buja-Istra koja se bavi izradom suvenira od papira.

Prelijepi labudovi, košarice, uskršnja jaja i mnogo toga zanimljivog lijepog i elegantnog stvaraju vješte ruke naše Ede. Kaže da se time bavi već nekoliko godina i da uživa u tome.

– Jeste da treba mnogo vremen, ali najviše strpljena da bi se napravilo nešto lijepo i zanimljivo. Tražila sam nešto na internetu da potaknem sina na kreativnost s obzirom da je dijete nadprosječne inteligencije i bilo mu je dosadno, pa mi i on pomaže izrađivati djelove – kaže u internet razgovoru za InatWorld Eda.

Savršeni oblici gotovo da imaju 4K dimenziju, prelijepih boja i rijetko viđene elegamncije koja plijeni pažnjom i trjera kupca da naruči bar jedan od ovih gotovo nestvarnih labudova.

  • Bila sam malo stala sa izradom jer nisam imala vremena stići i bilo je mnogo narudžbi, ali opet ona ljubav i nešto u meni me natjeralo da počenem ponovno – naglašava Eda

Vrlo lijep primjer kako se uz ljubav, hobi i uskraćivanje dosade može i zaraditi od kuće, a Edi želimo mnogo uspeha u svoj hobiju.

 

InatWorld

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *