• pon. nov 30th, 2020

Umaški umirovljenici dobili božićnicu

ByWorld Inat

dec 22, 2019

Polazeći od socijalnog programa Grada Umaga, a uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, Grad Umag je i ove godine za svoje potrebite umirovljenike osigurao prigodne potpore, odnosno božićnice. Pravo na navedenu potporu ostvaruju svi umirovljenici grada Umaga čija je mirovina jedini izvor osobnih prihoda i iznosi do 2.000,00 kuna.

Tako će, odlukom Gradonačelnika, svi umirovljenici koji udovoljavaju navedenom uvjetu, primiti potporu-božićnicu čija se vrijednost kreće od 1.000,00 do čak 4.000,00 kuna. Za umirovljenike čija je mjesečna mirovina jednaka ili manja od 1,000,00 kuna, gradska potpora-božićnica iznosi 4.000,00 kuna. Za umirovljenike čija mirovina iznosi do 1.500,00 kuna, božićnica će iznositi 2.500,00 kuna, dok za umirovljenike čija je mirovina do 2.000,00 kuna mjesečno, iznos božićnice je od 1.000,00 kuna.

„Želja je našim najpotrebitijim umirovljenicima u ovim blagdanskim danima pomoći i omogućiti dostojne i ugodne trenutke. Svjesni smo činjenice da su nas upravo naši građani treće životne dobi zadužili u razvoju naše male, ali vrijednostima bogate, zajednice.“ ističe Bassanese te dodaje kako će ovaj mali znak pažnje pomoći primateljima božićnice da im blagdani proteku u miru, radosti i zajedništvu.

„Cijenimo i razumijemo što zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju, tako nesebično i bezrezervno napravili.“ zaključio je gradonačelnik.

Božićnica je samo jedna u nizu pomoći, programa i potpora koje je Grad Umag osmislio i osigurao svojim umirovljenicima. Do danas se preko 100 pojedinaca i obitelji prijavilo na javni poziv, dok očekujemo da će se do kraja javiti svi oni koji udovoljavaju kriterijima za dobivanje potpore.

R.B.

Izvor: www.nasabujstina.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *