• uto. dec 1st, 2020

Pulski gradonačelnik posjetio beskućnike

ByWorld Inat

dec 24, 2019

Pulski gradonačelnik, Boris Miletić, posjetio je pulsko prihvatilište za beskućnike te je korisnicima povodom ovih blagdanskih dana uručio prigodne darove i tortu.

“U ovo blagdansko vrijeme svakako se treba prisjetiti onih kojima je pomoć najpotrebnija i od srca se ovim putem zahvaljujem Crvenom križu, brojnim volonterima i udrugama koje uz Grad pomažu rad prihvatilišta”, rekao je Miletić.

Uz ravnateljicu pulskog Crvenog križa, Jasnu Vekić, voditeljica prihvatilišta Helena Babić zahvalila se gradonačelniku što već tradicionalno svake godine posjeti prihvatilište. „Od donacija koje smo prikupili na štandu kojeg nam je Grad Pula besplatno ustupio i gdje primamo donacije za božićne dekoracije koji naši korisnici izrađuju, večeras ćemo pripremiti badnju večeru, a sutra i božićni ručak“ rekla je Babić.

Prihvatilište za beskućnike prihvaća korisnike do godine dana, no ukoliko se do tada ne osamostale ili zaposle postoji i mogućnost daljnjeg korištenja.

Trenutno je u prihvatilištu 7 osoba kojima je na raspolaganju 300-tinjak kvadrata podijeljenih na muške i ženske sobe, dva odvojena sanitarna čvora, dnevni boravak, kuhinju, vešeraj, radionicu i uredsku prostoriju te 600 kvadrata dvorišta.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *