• čet. dec 3rd, 2020

Delegacija Vlade najmlađima uručila novogodišnje paketiće

ByWorld Inat

dec 26, 2019

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem, obradovala je najmlađe bolesnike hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Tuzlarije
Premijer Tulumović i ministri su djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i školski uspjeh u 2020. godini.

Tuzlarije
– Vlada Kantona ovim nastavlja tradiciju novogodišnjeg obilaska ovih ustanova u kojima su smješteni mališani. Ovim gestom i skromnim poklonima želimo ih razveseliti i vidjeti osmijeh na njihovom licu. Tu smo da im čestitamo novogodišnje praznike i poželimo sve najbolje, rekao je tokom podjele paketića premijer Kantona Denijal Tulumović.

Tuzlarije
Osim premijera Tulumovića paketiće su mališanima uručili ministrica zdravstva Dajana Čolić, ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović i ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović.

Tuzlarije
I ovogodišnja podjela paketića tradicionalno je organizirana u saradnji sa Dječjim selom mira “Turija”, a cijelim projektom obuhvaćena je podjela više od 2.000 novogodišnjih paketića u velikom broju udruženja, institucija i ustanova.

Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
 

Izvor: (tuzlarije.net – Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *