• ned. nov 29th, 2020

Foto: Tuzla dobija novi urbani kompleks Park Lake vrijedan 10 miliona KM

ByWorld Inat

dec 26, 2019

Tuzlanska kompanija Deling Invest u martu počinje sa izgradnjom Park Lake novog urbanog kompleksa, vrijednog 10 miliona KM.

Edin Delalić, direktor kompanije za Akta.ba je kazao da je riječ o jedinstvenom projektu koji podrazumijeva viši nivo opremljenosti stanova, ali ujedno nudi i drugačiju, modernu arhitekturu odnosno vizualizaciju objekta.

“Ono što je jedinstveno za ovaj projekat Park Lake jeste što jedini na tržištu stanogradnje nudimo mogućnost življenja u gradskom parku u centru Tuzle. Stambeni objekat Park Lake – Tuzla bit će smješten u samoj jezgri Grada Tuzla, preciznije u Gradskom Parku, što budućim stanarima pruža poseban ugođaj, jer je okružen parkovskom površinom, preko puta Panonskih jezera i samo dva minuta udaljen od Trga Slobode”, kazao je Delalić.

Park Lake – Tuzla imat će pet spratova i 33 stambene jedinica različitih veličine od 35 m2 do 190 m2.

Delalić kaže da će radovi početi sljedeće godine a njihov završetak je planiran, naravno ako svi uslovi budu dozvoljavali, u sedmom mjesecu 2021. godine.

“Trenutno završavamo glavni projekat, te bi zvanični radovi trebali početi u martu 2020. godine. Prve stanare uselit ćemo u augustu 2021. godine. Ova investicija je vrijedna oko 10 miliona KM i samo je jedan od projekata na kojem ćemo raditi u narednom periodu”, rekao je Delalić.

Kompanija Deling Invest je već prepoznata kao investitror koji u Tuzlu, ali i druge dijelove države, donesi drugačiju, modernu arhitekturu odnosno vizualizaciju objekta koji jedinstvenim vanjskim uređenjem postavljaju nove standarde.

Projektni biro Arhitekt uradio je idejno rješenje izgradnje ovog objekta, piše Akta.ba.

Izvor: (TIP)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *