• pet. dec 4th, 2020

START U 11 SATI Humanitarni Rovinjski đir polako okuplja Rovinjce na gradskome trgu

ByWorld Inat

dec 28, 2019

Kako je protekle subote bio odgođen radi kiše, danas će se održati sportsko-humanitarni događaj u organizaciji Sportske zajednce Grada Rovinja, a s početkom u 11 sati.

Riječ je o prvom humanitarnom Božićnom rovinjskom điru.

Sudionici manifestacije stječu pravo na sudjelovanje u trčanju i bicikliranju kupovinom božićne kape, a sav prihod od kupnje odlazi u humanitarne svrhe za pomoć članici Društva osoba s invaliditetom Rovinja, Ani Martić.

Sav prikupljeni iznos ići će za rekonstrukciju djela Anine kupaonice odnosno kade koja joj je previsoka radi posljedica njezine dijagnoze, a to je cerebralna paraliza s kojom je rođena.

‘Teško mi je tuširati se iako imam pomoć roditelja i osobne asistentice. Bilo bi odlično kad bi sama mogla ući i izaći u kadu’, kazala nam je Ana gostujući u programu Rovinj FM-a.

U budućnosti Ani u Društvu žele omogućiti i podni tuš tako da može ulaziti u kupaonicu s kolicima. U tom slučaju bi joj trebao i rukohvat tako da se može sama podignuti. Naravno, dobro bi došla rekonstrukcija cijelog toaleta.

‘Ma da mi je samo neka stolica unutar tuš kabine pa da lijepo sjednem i otuširam se. To bi mi jako puno značilo i olakšalo život jer sve što god napravim sama to mi strašno puno znači. Bilo bi dobro i da se malo rasterete moji roditelji’, kazala nam je skromno Ana.

Kupnjom božićne kape u iznosu prema želji i mogućnostima svatko može podržati ovu humanitarnu akciju čak i ne sudjelujući u utrkama.

Dječji đir je duljine 500 metara, Rovinjski đir je 8, 3 kilometra kojim možete hodati ili trčati ili biciklirati. Strat i cilj su na glavnom gradskom trgu, a svi će sudionici dobiti unikatne, rukom rađene medalje i okrijepu.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *