• čet. nov 26th, 2020

Brčak Zermin Zendeli 14. marta se bori za četiri svjetske titule

ByWorld Inat

dec 29, 2019

Brčak Zermin Zendeli sa prebivalištem u Njemačkoj 14. marta sljedeće godine borit će se protiv Turčina Fatiha Kamacija za osvajanje četiri svjetske titule po verzijama AFSO, WGL, Pro League i u disciplini K1-Kickboxen.

“Kamaci drži titule iz organizacije AFSO i u disciplini K1-Kickboxen, pa mu želim to oduzeti i nadam se da će biti tako. Isto mi je veoma važna titula od WGL-a, jer su tu titulu držali jaki borci, kao i Pro League titula”, kazao je on u izjavi za Otisak.ba.

Posebna borba

Meč će se održati u njemačkom gradu Karlsruhe, u kojem Zendeli živi, u okviru događaja pod nazivom “Malscher Fight Night”.

“Mogu da kažem da je nakon mnogih uspjeha kao svjetski i evropski prvak, takođe nekoliko puta prvak Njemačke, ova borba posebna, jer se to ne događa često u našem sportu, da se za četiri svjetske titule bori na jednom fight nightu. Imaće posebnu stranu u mojoj karijeri”, istakao je Zendeli.

Teške i jake pripreme

Njemu je drago što se kao Bosanac i Brčak uspio kvalificirati za ovu borbu, zahvaljujući svom prijatelju Braci Tasiću koji ju je uspio organizirati.

“Pripreme će biti teške i jake sa trenerom Zijom Poljom, našom legendom u ovom sportu, kao i sa Seadom Karahasanovićem, jednim jakim borcem, i sa podrškom od drugih vrhunskih trenera i boraca. Znači da neću da ostavim nešto slučaju, nego da riješim nokautom, što je najsigurnije i traziću to. Na protivnika i ne mislim. Nadam se i molim se da se niko ne povrijedi u toku priprema, jer sam totalno fokusiran i želim tu borbu čitavim srcem. Toliko sam zagrijan za tu borbu da mi ne treba nikava druga motivacija, samo pogled na našu zastavu i misli na svoje Brčko, ne treba mi više motivacija. Volim svoju zemlju, volim svoj grad i želim da bude ponosan na mene, kao što sam ja ponosan odakle sam”, naveo je Zendeli.

Lijevo Kamaci, desno Zendeli (Foto: Ustupljeno Otisku)
Piše: Adis Mujdanović
Izvor: www.otisak.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *