• uto. dec 1st, 2020

Udruženje ˝Nova Nada˝ iz Norveške izmamilo 1.000 dječijih osmijeha

ByWorld Inat

jan 1, 2020
U Tuzli je održana završna manifestacija projekta “1000 OSMIJEHA” humanitarnog udruženja “Nova Nada” iz Norveške. U okviru ovog projekta novogodišnjim paketićima obradovano je 1000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja, djecu sa posebnim potrebama i djecu povratnika iz jedanaest gradova.

Tuzlarije

Osim podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i predstavu “Novogodišnja bajka”, u kojoj su volonteri Udruženja oživjeli likove iz bajki i čarolijom ih međusobno povezali kako bi dozvali Djeda Mraza.

Tuzlarije

Mališani su se nakon predstave mogli družiti sa omiljenim likovima iz bajki te zabaviti uz igru i pjesmu.

Tuzlarije

Na pripremama za realizaciju projekta tokom protekla dva mjeseca radilo se kako u Norveškoj tako i u Bosni i Hercegovini da bi se sve pripremilo za dolazak Veselog autobusa sa 1000 OSMIJEHA.

Tuzlarije

O projektu koji se realizuje već petu godinu zaredom, predstavnici Udruženja “Nova Nada”, rekli su nam: “Osjećaj ljubavi, sreće i ponosa vodi nas svake godine kroz realizaciju ove najljepše zimske priče. Vrijedni volonteri su sve podjele učinili zabavnom i nezaboravnom za mališane koji su nas docekivali u svakom mjetu sa radošću”.

Tuzlarije

Jedan od roditelja kojeg smo sreli u Srebrenici poručuje: “Udruženje “Nova Nada” iz Norveške misle na nas i našu djecu i pružaju nam podršku kada god se najmanje nadamo, na čemu smo im beskrajno zahvalni.” Mališani, kao i roditelji presretni su zbog svega što rade ovi humani ljudi.

Tuzlarije

Udruženje “Nova Nada” i ove godine obradovalo i posjetilo djecu sa posebnim potrebama, porodice slabijeg materijalnog stanja i djecu u povratnickim mjestima.

Tuzlarije

Veseli autobus sa 1000 osmijeha posjetio je u Bihaću udruženje “RADOSTI DRUŽENJA”, u Ključu smo posjetili Udruženje “LEJLA”, u Prijedoru zajedno sa članovima Fondacije “Idriz Jakupović” posjetili smo školsku ustanovo za djecu sa posebnim potrebama JU “SUNCE”, u Travniku su nas dočekali u udruženju “SREĆA ZA SVE”, u Busovači prvačiće u osnovnoj školi, u Maglaju djecu iz Socijalno ugroženih porodica, u Mihatovićma djecu u izbjegličkom naselju, u Tuzli Udruženje za djecu sa posebnim potrebama “KORACI NADE”, u Janji djecu povratnika, u Srebrenici – naše stare znance u Obdaništu “POLETARAC”, u Bratuncu djecu povratnika, posjetili smo i obradovali djecu koja su dio projekta “Rame uz Rame” koji se realizuje uz pomoć “Nove Nade” i posjetili smo djecu koja boluju od Karcinoma.

Tuzlarije

Ovogodišnju realizaciju projekta “1000 OSMIJEHA” pomogli su mnogi članovi udružena “Nova Nada” u Norveškoj kao i mediji stalnom promocijom projekta.

Tuzlarije

Realizacija ne bi bila moguća ni bez mnogobrojnih prijatelja “Nove Nade” kao i mnogih kompanija koji su prepoznali toplinu ove zimske priče.

Izvor:(tuzlarije.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *