• pon. jan 18th, 2021

Umag:Hrvatskoj nedostaje sanjkališta i skijališta

ByWorld Inat

jan 3, 2020

U želji da djecu odvedemo na sanjkanje ili skijanje u Hrvatskoj za vrijeme blagdana i školskih praznika, a da to ne bude skupo i da po mogućnosti izlet bude jednodnevan ili samo s jednim noćenjem, zaključio sam da to i nije baš jednostavno.

Zima u kakvu smo ušli početkom ove godine to još više otežava jer nema prirodnog snijega. Istra ima u blizini slovenska i talijanska skijališta ali to je priča za drugu dimenziju roditeljima koji nisu spremni izdvojiti znatnija sredstva. Preostaje Platak ili Kupjak. Na njima nema snijega pa se umjetnim pokušava nešto spasiti, a koliko to zadovoljava možete si samo misliti. Staviti u pogon jednu takvu destinaciju za današnje prilike organizatora je poduhvat koji ne donosi dobit.

Troškovi vode, struje, osoblja i opreme za takav poduhvat su propala investicija. Pristup “po malo” jedino je što preostaje pa Platak i Kupjak po malo napreduju, a na tome putu zasigurno i griješe jer treba zadovoljiti puno parametara. Ja sam osobno po prvi puta isprobao s djetetom otići na Platak. Prije puta smo danima pratili prognozu koja je bila nepovoljna za zimsku idilu ali smo ipak otišli na malo umjetnoga snijega. Trošak ovog izleta nije bio moguć bez potrošiti ukupno oko 400 kuna.

Na Platku, sva sreća ima dječje igralište, šume za prošetati u izobilju i nešto malo snijega pa smo ipak odradili prvo sanjkanje. Tijekom dana održava se i škola skijanja pa je i to bila prilika za vidjeti nešto novo. Dijete je bilo oduševljeno svime pa mogu reći da je izlet uspio.

Izvor: umag-umago.blogspot.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *