• pet. dec 4th, 2020

Prve riječke mažoretkinje gostovale u Moskvi!

ByWorld Inat

jan 11, 2020

Seniorski sastav Prvih riječkih mažoretkinja Novu je godinu započeo petodnevnim putovanjem u površinom najveći grad na svijetu ili kako je još nazivaju „Alfa globalni grad“ – Moskvu. Otići u daleku Rusiju moglo se samo iz jednog razloga, a to je naravno ples. Upravo se u Moskvi održavao najpoznatiji ruski festival „International festival – Christmas Stars“.

Festival je okupio preko 80 plesnih ansambala i preko 3000 sudionika iz cijeloga svijeta, a riječanke su bile jedine predstavnice svoje zemlje, svoje županije i naravno svoga Grada. Na plesni festival došli su timovi iz Gruzije, Finske, Izraela, Kazahstana, Šri Lanke, Španjolske i još drugih zemalja. Ove godine održavao se jubilarni 20. po redu plesni festival, a Prve riječke mažoretkinje bile su prvi mažoret tim iz Hrvatske koji je ikada nastupao na takvom festivalu, iz razloga što na festivalu nastupaju samo ansambli iz renomiranih plesnih i baletnih škola. Samim time, bile su u centru lokalnih novinara, jer njima je ovo bio prvi susret sa mažoretkinjama.

Festival nije imao natjecateljsku notu, ali su se priznanja dobivala. Tim je priznanje dobio za kulturnu razmjenu, inovativnost, plesnu prezentaciju i koreografiju . Doći u Rusiju, a ne vidjeti i doživjeti ono što ju čini posebnom, bila bi prava šteta.

Za potpuni doživljaj Moskve pobrinuli su se sami Rusi, koji su nam dodijelili vodiča 0/24h dnevno. Krenula je tako ruska avantura vožnjom drugom najvećom podzemnom željeznicom na svijetu, zatim razgledavanje Crvenog trga, obilazak starog Arbat street, Space museum, posjet velikom moskovskom cirkusu, zoološkom vrtu, a poseban dojam na svih je ostavio „Ice show – Sleeping beauty“. Da bi razgledavanje učinili lakšim, posjetili smo autohtoni restoran te smo isprobali razna ruska jela. Neobične kombinacije mesa i povrća, spravljeni na nama potpuno novi način, jaki okusi, ali nešto što je vrijedilo probati.

Izvor: www.rijekadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *