• čet. dec 3rd, 2020

Rovinj odmah iza Dubrovnika! Među TOP 10 hrvatskih rekordera čak četiri dolaze iz Istre

ByWorld Inat

jan 15, 2020

Prema prošlotjednim objavljenim podacima Hrvatske turističke zajednice Hrvatsku je lani posjetilo gotovo 21 milijun turista što je pet posto više nego 2018. godine. Ostvarili su 108,6 milijuna noćenja, tj. 2,4 posto više na godišnjoj razini. U ukupnim dolascima i noćenjima 90 posto su činili strani turisti kojih je došlo 18,2 milijuna.

Vodeće domaće turističke destinacije u 2019. godini ne razlikuju se u odnosu na prethodne godine. Dubrovnik i Rovinj opet su privukli najviše turista i ostvarili oko 4 milijuna noćenja. Slijedi Poreč sa 3,5 milijuna noćenja, a u top 10 destinacija su  još Split, Medulin, Umag, Zagreb, Vir, Mali Lošinj i Crikvenica.

U Dubrovniku, Poreču i Zagrebu najviše je turista odsjelo u hotelima, Rovinj, Tar i Funtana vodeće su u kampingu turističkog prometa, Split, Dubrovnik i Crikvenica imale su najveći broj noćenja u obiteljskim smještajima, a u nekomercijalnom smještaju predvodili su Vir, Malinska-Dubašnica i Dobrinj.

Stranih turista najviše je bilo u Dubrovniku, Rovinju, Poreču, Medulinu, Umagu, Splitu, Zagrebu, Puli, Malom Lošinju i Taru, a domaćih na Viru, u Crikvenici, Zagrebu, Malom Lošinju, Vodicama, Malinskoj-Dubašnici, Šibeniku, Novalji, Zadru i Biogradu na Moru.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *