• pon. nov 30th, 2020

SLIKARSKO ČUDO IZ BEOGRADA Dušan (16) je sa dve godine počeo da crta, a kad vidite njegove radove shvatićete zašto SVETSKI MEDIJI PIŠU O NJEMU (FOTO, VIDEO)

ByWorld Inat

jan 15, 2020

Kad ste slikar i to još tinejdžer iz Beograda, a o vama već pišu najpoznatiji svetski portali, to je siguran znak da ste već na pola puta do uspeha.

Njegovo ime je Dušan Krtolica, ima 16 godina i živi u Beogradu. Kako kaže, crteži su njegova najveća strast, dok svoju inspiraciju najviše pronalazi u prirodi.

FOTO: FACEBOOK

Najviše ga fasciniraju životinje i njihova velika raznolikost, kao i njihova neverovatna sposobnost da se prilagode životu u mnogim različitim sredinama.

FOTO: FACEBOOK

Prema Dušanovim rečima, počeo je sam da crta kada je imao 2 godine, a do danas je imao šest samostalnih izložbi i učestvovao je u mnogim TV emisijama u kojima je govorio o svom radu.

Gepostet von Dušan Krtolica – DinoBoy am Donnerstag, 6. August 2015

 

Sa 13 godina je pisao i sam ilustrovao enciklopediju praistorijskog sveta, koja je objavljena kod nas. Knjiga mu je prevedena na engleski i trenutno se nalazi u fazi potrage za novim izdavačem. Kako sam kaže, za njegov rad postoje veliki interesi, pa njegovi crteži nalaze kupce širom celog sveta.

O Dušani su do sada pisali neki od najpoznatijih svetskih portala poput Bored Pande i Hafington posta, a njegov rad možete pratiti na njegovoj Fejsbuk stranici po imenu Dušan Krtolica – Dino Boj.

Izvor: www.beograd.in (Izvor: Blic)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *