• sri. dec 2nd, 2020

Gradonačelnik Vižintin: ‘Bujski umirovljenici svojim angažmanom uvelike doprinose zajednici i zato im hvala’

ByWorld Inat

jan 17, 2020

Događaju se odazvao i gradonačelnik Vižintin, koji je uputio velike riječi hvale svim članovima udruge zbog izuzetno velikog angažmana i doprinosa zajednici koji je konstantno vidljiv.
„Nije se nikada desilo da je prošao mjesec dana, a da bujski umirovljenici se nisu uključili u barem jednu manifestaciju, aktivnost ili nešto slično. Ujedno, njihovi članovi su izuzetno aktivni u Gradskom vijeću i u mjesnim odborima i zbog toga im hvala, jer tako doprinose dobrobiti cijeloga društva“, istaknuo je Vižintin.
Od strane članova naglašena je odlična suradnja s gradskom vlasti koja podupire Udrugu na financijskim donacijama i na razne druge načine. Pojašnjeno nam je da osim donacija od strane Grada Buja, određena sredstva pristižu od raznih bujskih poslovnih subjekata, te od članarina članova i od aktivnosti Udruge.
Što se tiče samoga izvještaja rada, prezentiran je prisutnima, te u njemu su se mogle naći mnoge izuzetno hvalevrijedne aktivnosti.
Radilo se na raznim područjima i uključivalo se u gotovo sve segmente društvenog života Grada Buja, a naravno brinulo se i o članovima.
Tako je u protekloj godini izredao se cijeli niz aktivnosti koji je uključivao dežuranje u bujskom muzeju od 01.07. do 15.09., priprema kolača za razne izložbe, svečanosti i manifestacije, zatim uključivanje u razne akcije kao što su sadnja drveća, pješački pohod, čišćenje Parenzane i sl. Ujedno, organizirali su i sudjelovali na raznim turnirima kao što su oni u briškoli i boćama, putovalo se na razne izlete i organizirala razna druženja kao što su ispraćaj stare godine, Uskrs, Dan žena i sl. Svojim članovima udruga je omogućila razne popuste, te je isplaćivana posmrtna pomoć, uručivali su se poklon paketi i obilazili štićenici Doma za starije i nemoćne. Njihov veliki angažman je bio prisutan u mnogim manifestacijama na području Buja kao što su Dani grožđa, ali i na području Brtonigle, budući da tamo nema ogranka. To i još razne druge stvari su učinjenje u protekloj godini.
Uslijedila je prezentacija plana za 2020. koji je također sadržajan i obuhvaća veliki dio aktivnosti iz 2019., a i poneku novu.
Stoga iz Udruge pozivaju se svi zainteresirani umirovljenici koji nisu još članovi iste, da to postanu, a više informacija mogu dobiti dolaskom u prostorije Pučkog otvorenog učilišta Buje, gdje se svakog utorka od 9 do 12 sati  održavaju redoviti sastanci i druženja.
Ujedno, ako netko želi svojom donacijom potpomognuti hvalevrijedan rad navedene udruge, svakako je dobrodošao, poručuju.

(R.B.)

Izvor: www.nasabujstina.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *