• pet. dec 4th, 2020

Rijeka u utrci za titulu Najbolje europske destinacije 2020. godine

ByWorld Inat

jan 17, 2020

Rijeka je izabrana među 20 najboljih destinacija koju svakako treba posjetiti 2020. godine te se natječe za titulu Najbolje europske destinacije 2020. godine (European Best Destinations 2020).
Izbor najboljih europskih destinacija provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, od 2009. godine s ciljem promocije turizma i kulture u Europi, u suradnji s više od 300 partnera turističkih ureda i mrežom EDEN (European Destinations of Excellence), koju je osnovala Europska komisija.
Od 15. siječnja do 5. veljače 2020. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasovat će za svoje omiljene destinacije, a Rijeka će se natjecati među 20 konkurentskih destinacija, uključujući: Paris, Rim, Prag, Madrid, Reykjavik, Rotterdam, Colmar, Atenu, Sibiu, Namur, Menorcu, Heviz, Cascais, Tbilisi, Bydgoszcz, Beč, Cork, Rochefort i Berlin.
Maximilien Lejeune, predsjednik organizacije European Best Destinations, navodi kako im je čast i kako su ponosni što je Rijeka dio 11. izdanja ovog natjecanja koje okuplja najbolje europske destinacije. Ističe kako je Rijeka jedinstveno odredište, koje putnicima nudi stvarna iskustva te kako je Rijeka grad slobode, grad koji se ponosi svojim korijenima, ali koji također gleda u budućnost.
Osobe mogu glasati svakih 7 dana ( bazirano na njihovoj IP adresi i uređajima) na https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2020/

Izvor: www.rijekadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *