• čet. nov 26th, 2020

Dodik: Sasvim je logično da imamo potpredsjednika FBiH

ByWorld Inat

jan 18, 2020

U subotu  je u Banjaluci održana konferencija za medije SNSD-a. Milorad Dodik je prilikom obraćanja istakao na “problem zastupljenosti Srba u FBiH”.”Bitno je da SNSD dobije neko važno mjesto, kao što je potpredsjednik FBiH, ministar u Vladi”, kazao je Dodik.

Dodik ističe da očigledno sada “SDA želi dogovor na dogovor” te da osporavaju nešto što je već dogovoreno, prenosi Klix.

“Razgovarao sam telefonom sa Izetbegovićem. Ako ćemo razgovarati o entitetskom nivou, nije problem da razgovaramo, ali idemo nivo po nivo. Nije fer i korektno da se ovako problematizuje. Mi smo jedva prihvatili Biseru Turković za ministricu vanjskih poslova, ali smo prihvatili jer smatramo da je to stvar bošnjačke strane”, izjavio je Dodik.

Lider SNSD-a ističe da njegova stranka želi imati potpredsjednika Federacije BiH. “Smatramo da smo mi jedini legitimni predstavnici Srba u FBiH. To nije ni SDA, ni Stranka za BiH ni DF. Oni blefiraju što se toga tiče. Sasvim je logično da imamo potpredsjednika FBiH i da budemo viđeni i da participiramo u Vladi FBiH. To zavisi kada će i hoće li uopće doći do formiranja novog saziva Vlade FBiH u ovom mandatu. Mi se približavamo broju od 6 poslanika i mislim da ćemo uspjeti”, dodao je.

Također, potvrdio je da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 29. januara posjetiti Drvar gdje će skupa sa njim otvoriti fabriku Jumko.”Nema formalnih zahtjeva u Vladi RS, niti unutar koalicije za smjenu Petra Đokića”, dodao je Dodik ali je kazao da “ima špekulacija”. Nikola Špirić je kazao da se otvara put za pregovore sa HDZ BiH za formiranje Vlade Livanjskog kantona, objavila je N1.

Lider SNSD-a Milorad Dodik još je potvrdio da je Fahrudin Radončić predložio Darka Ćuluma za direktora SIPA-e, te da je sada na potezu Vijeće ministara BiH.

Izvor:(TIP/Foto: N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *