• pon. nov 30th, 2020

IDS, Istarska stranka umirovljenika, GLAS i Zeleni zajedno na izborima za Mjesne odbore u Puli

ByWorld Inat

jan 24, 2020 ,

Ponosni na sve što smo uspjeli učiniti u proteklom četverogodišnjem mandatu i izuzetno zadovoljni s direktnom vezom koju smo uspjeli uspostaviti s našim sugrađanima, odlučili smo da koalicija „Za Pulu – Forza Pola“ ide dalje!“, poručili su predstavnici gradskih podružnica IDS-a, Istarske stranke umirovljenika, Zelenog saveza – Zeleni i GLAS-a.

Danas je tako u prostorijama IDS-a potpisan koalicijski sporazum za naredne izbore za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Pule koji će se održati 16. veljače 2020. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predsjednik IDS-a Pule Robert Cvek, predsjednica gradske podružnice ISU-a Pula Marija Marković Nikolovski, predsjednik pulske gradske podružnice GLAS-a Ivan Nekić te potpredsjednica Zelenog saveza – Zeleni Gordana Ferenčić.

Predsjednik IDS-a Pule Robert Cvek tom je prigodom naglasio da se koalicija „Za Pulu – Forza Pola“ dosad pokazala izuzetno uspješnom. „Stvorili smo platformu koja dobro služi zajednici i koja se uistinu pokazala kao pokretač promjena u svim pojedinim kvartovima u Puli. Takav potencijal želimo staviti u funkciju razvoja našega grada i u naredne četiri godine“.

– Zagovaramo politiku „od građana za građane“ jer nitko ne poznaje potrebe pojedinog kvarta, pojedine ulice bolje od samih građana koji tamo žive. Slušamo ljude i znamo koliko je važno biti uvijek dostupan i na raspolaganju svim građanima. Njih, pak, potičemo da se uključe u razvoj svoje sredine, da samostalno odlučuju o željenim promjenama u svome kraju jer društvo u kojem građani participiraju jest uspješno društvo, kazao je Cvek dodajući da će koalicija predati liste već sutra, u petak 24.siječnja, a sam program bit će zasebno predstavljen idući tjedan.

FOKUS NA RAZVOJ

Predsjednica gradske podružnice ISU-a Pula Marija Marković Nikolovski naglasila je da je Istarska stranka umirovljenika jako zadovoljna sa svim što je koalicija uspjela učiniti za osobe treće životne dobi. I u narednom mandatu želimo dodatno poboljšati standarde i kvalitetu života naših umirovljenika.

Predsjednik pulske gradske podružnice GLAS-a Ivan Nekić istaknuo je da GLAS, kao mlada stranka, po prvi put izlazi na izbore za mjesne odbore u Puli jer smatra da se politika treba približiti građanima, a mjesni odbori su temeljni oblik sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim pitanjima.

– Fokus želimo staviti na daljnji razvoj infrastrukture, unapređenje kvaliteta javnih usluga te na brojne male projekte koje će poboljšati svakodnevnicu našim sugrađanima.

Potpredsjednica Zelenog saveza – Zeleni Gordana Ferenčić poručila je da „iza naše koalicije su konkretni rezultati koji se ogledaju u rastu komunalnog standarda u svim mjesnim odborima u Puli. Nama je zdravlje ljudi bilo i bit će uvijek prioritet, kao i zaštita okoliša. Drago nam je da se u proteklom mandatu puno radilo i na uređenju zelenih površina, a na ozelenjivanju Pule želimo raditi i dalje!“

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *