• čet. dec 3rd, 2020

Tuzla: Jadranka grupa ponovno u Tuzli

ByWorld Inat

jan 24, 2020

Danas je u 10 sati na fakultetu Kalos u Tuzli održana prezentacija Hrvatske Jadranka grupe koja vrši potražnju radnika sa ovih područja.

Ekipa inatworl je bila prisutna i zabilježila nekoliko fotografija i imala priliku postaviti pitanja voditelju prezentacije.

Na ovoj prezentaciji je rečeno da Jadranka grupa ima potrebu za zapošljavanejm oko 900 sezonskih radnika i to pomoćni radnik u turizmu: radnik u domaćinstvu (sobar) (m/ž), čistač (m/ž), pomoćni konobar (m/ž), pomoćni kuhar (m/ž), pomoćni radnik u kuhinji (m/ž); konobar (m/ž); kuhar (m/ž); spa treapeut (m/ž); prodavač (m/ž); pekar (m/ž); mesar (m/ž); vozač C kategorije (m/ž); skladišno  transportni radnik (m/ž).

Plate u ovoj kompaniji se kreću od 650 do 850 eura mjesečno zavisno od fonda sati za mjesec u kom se radi.

Na ovu platu idu mjesečne stimulacije i nagrade. Za sve radnike obezbijeđen je smještaj dva obroka, besplatan autobus do mjesta rada i povrat sredstava za putnu kartu. Takođe kompanija o svom trošku obezbjeđuje i kompletnu potrebnu dokumentaciju za rad u Hrvatskoj.

Velika posjećenost i zainteresovanost građana Tuzle i okoline svih starosnih dobi je još jedan dokaz da, kako mladi tako i oni stariji nemaju namjeru ostajati u BiH.

U globali gledano sa naše strane za prezentaciju ove kompanije s obizorom na ozbiljnost i kapacitet koji posjeduje, možemo dati od 5 mogućih poena solidnu 3-ojku.

Autor: Inat World

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *