• sub. dec 5th, 2020

Nakon više od 10 godina polaznici bujskog talijanskog dječjeg vrtića ponovo u istoj zgradi

ByWorld Inat

jan 28, 2020

U ponedjeljak 29.01.2019. u centralnu zgradu bujskog dječjeg vrtića uselili su se polaznici talijanskog dječjeg vrtića koji su do nedavno bili na dvije dizlocirane lokacije (u Rudinama i u prostorijama Zajednice Talijana Buje).

Riječ je o 60-tero djece koji će od sada biti u istoj zgradi zajedno s ostalim polaznicima talijanskog, ali i hrvatskog vrtića.

– Napokon će bujski talijanski vrtić biti smješten u istoj zgradi, što će nam uvelike olakšati i poboljšati funkcioniranje same institucije. Koristi ćemo imati svi. Roditelji koji su do sada morali djecu voziti na dvije lokacije, od sada će djecu voziti na jedno mjesto. Odgajateljicama će biti lakše organizirati aktivnosti, ali i ostalim djelatnicima ustanove koji su se morali svakodnevno premještati od jedne točke do druge ovisno o potrebama (popravci, stručna pomoć, raznošenje hrane…). Ono što je također dobro je što če se i mnogi troškovi smanjiti, ali najbitnije je to da će djeca imati generalno gledano puno bolje uvjete, koje ujedno čine novouređene,  novoizgrađene i novoopremljene prostorije, izjavila je ravnateljica Francesca Deklić.

(R.B.)

Izvor: www.nasabujstina.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *