• sri. dec 2nd, 2020

OD MUZEJA DO VATROGRASNE POSTROJBE U Rovinju najavljena Noć muzeja

ByWorld Inat

jan 28, 2020

U Muzeju Grada Rovinja danas je upriličena konferencija za medije kojom je predstavljen bogat i zanimljiv program Noći muzeja koja će se održati u petak, 31. siječnja, na raznim lokacijama u gradu.

Upravo je to širenje manifestacije na više lokacija, u suradnji s ukupno šest institucija, glavni novitet ovogodišnjeg izdanja manifestacije koja se odvija diljem Hrvatske. «Želja nam je da, po uzoru na druge gradove, posjetitelji mogu šetati Rovinjem», obrazložila je ravnateljica Muzeja Tajana Ujčić.

Otvorenje manifestacije započinje u 18 sati, predstavljanjem restauratorskih radova na Balbijevom luku, koje će se održati u Gradskoj palači. Pored raznih izložbi, događaja i prezentacija koje će se održavati u zgradi Muzeja, zanimljiva je i izložba «Nar je naš identitet» koja najavljuje rebranding rovinjskog simbola, a istovremeno prikazuje razna ruha u kojima se tijekom vremena taj znak predstavio.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Dubravka Svetličić, predstavila je izložbu «inBETWEEN» koja se može razgledati u MMC-u, a koja pored baštine istražuje jednu od sveobuhvatnih grana umjetnosti, a to je Design Kunstwerk.

Po prvi puta će u manifestaciji sudjelovati i Centar za povijesna istraživanja – Centro di ricerche storiche, gdje će, uz zvukove gitare i mandoline, biti predstavljen Rad centra te dragocjene kartografske i povijesne zbirke koje krije, dok Ekomuzej «Kuća o batani» nudi jedinstven pogled na grad, noću, s morske strane, besplatnom vožnjom batanom s feralom uzduž starogradske jezgre.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Evilijano Gašpić pozvao je sve zainteresirane da obiđu i prostorije JVP Rovinj kako bi otkrili njihovu zbirku, pod stručnim vodstvom Nikole Medelina. Tom će prigodom biti predstavljene i stare kacige rovinjskih vatrogasaca i gradskih čuvara s početka 20. stoljeća koje su nedavno restaurirane.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *